jó, ha tudja

2020.12.23. 17:00

A római katolikus miserend karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó változásai

Változik a miserend a karácsonyi időszakban a dunaújvárosi római katolikus templomokban.

duol.hu

Fotó: archív

Glória légyen mennyben az Istennek, békesség légyen földön az embernek:

A húsvéti misztérium évenkénti ünneplése után a legfontosabbnak tartja a római katolikus anyaszentegyház, hogy megemlékezzék Jézus Krisztus születéséről és első bemutatkozásairól. Ez történik a karácsonyi időszakban. A számos munkaszüneti nappal tűzdelt karácsonyi ünnepkör alatt változik Dunaújvárosban a római katolikus miserend és az altemplomi urnatemető nyitvatartása:

A karácsonyi ünnepkör változásai:

Miserend

dec. 24-én, csütörtökön: szenteste 18:00-kor karácsony előesti vigília mise a nagytemplomban;

dec. 25-én, pénteken: karácsony főünnepének délelőttjén vasárnapnak megfelelő miserend 8:30-kor nagytemplomban és 10:30-kor az Óvárosban; dec. 26-án, szombaton: este 18 órakor Szent Család ünnepi előesti szentmise a nagytemplomban.

Éjféli mise ebben az évben – közegészségügyi és járványügyi megelőzési okokból – nem lesz.

Urnatemető

Csütörtökön, pénteken és szombaton (2020. december 24., 25., 26-án) az urnatemető csak mágneskártyával lesz látogatható 10:00 – 18:00 óráig a Szórád Márton út felőli oldalon.

Valamennyi dunaújvárosi római katolikus templom területére történő belépés – közegészségügyi-járványügyi megelőzési okokból – csak szabályosan viselt védőmaszkban lehetséges!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában