Dunaújváros

2020.09.30. 08:00

A helyi autóbuszos közlekedés reformjáról

Tóth Kálmán önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót a buszközlekedés megújításáról.

Brousil Csaba

Elmondta, hogy a témában kérdőív formájában megkérdezik a lakosságot is. Erre elektronikus úton eddig 700 válasz érkezett, de október 15-ig várják a lakosság további észrevételeit is. Háromezer szórólapot nyomtattak a témában, amelyeket az autóbuszokon lehet kérni, ki lehet tölteni, és le lehet adni gyűjtőládákba a buszpályaudvaron és a nagy bevásárlóközpontokban is. Mint mondta, sok új megoldásban gondolkodnak, a napijegyet és a tíznapos jegyet említette konkrétan ezek közül.

A lakosság panaszait igyekeznek figyelembe venni, és a szolgáltatóval egyeztetve dolgozzák majd ki az új megoldásokat. Arra a kérdésünkre, miszerint a Rajta Újváros Egyesület a választási kampányban új buszokat ígért, Medgyesi Miklós sajtószóvivő azt válaszolta, hogy erre a kormány tett ígéretet a Modern Városok Program keretein belül, és várják, hogy ez majd teljesüljön is. Pálcát törni efelett nem szeretnénk, de annyit megjegyzünk, hogy Pintér Tamás választási plakáton (képünkön) ígért új buszokat a kampányában. Vagy Pintér Tamás anno kormányígérettel kampányolt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában