Jelenleg is dolgoznak a szakemberek a károk elhárításán

2020.08.12. 10:00

Szombaton nyitják az uszodát

Molnár Emese

Fotó: LI

Jelenleg is dolgoznak a szakemberek az uszodában, a tűzeset utáni károkat javítják, a tervek szerint pedig szombaton megnyitják a nagyközönség előtt is a belső medencéket. Viszont a szaunai rész továbbra is zárva marad.

Mint arról már beszámoltunk, augusztus 1-jén hajnalban tűz ütött ki a Fabó Éva Sportuszoda szaunájában, mintegy ötven embert menekítettek ki az épületből, személyi sérülés nem történt, viszont igen nagy károk keletkeztek nemcsak a szaunában, hanem a szomszédos helyiségekben is.

Mezei Zsolt alpolgármester kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, ahol először felidézte a tűzeset napján történteket, és vázolta a helyreállítási folyamatok jelenlegi helyzetét.

 

A szaunai részt elzárták, itt még nem álltak neki a javítási munkálatoknak, ugyanis mint mondta, a biztosító a mai napig a károk felmérését végzi. A tűz érintette az öltözőket is, ezen helyiségek javításán dolgoznak folyamatosan a szakemberek. Amint ezzel elkészülnek, akkor már a nagyközönség is használhatja az uszodát, hozzátette, szeretnék már most szombaton megnyitni. Ettől függetlenül a sportolóknak most is tartanak edzéseket az uszodában, de nekik külön öltözőjük van az épületen belül.

Mezei Zsolt arról is beszélt, hogy a biztonság kedvéért vízmintát is vettek a belső medencéből, de kiderült, hogy azzal nincs probléma.

Kérdésünkre, hogy véget ért-e már a tűzvizsgálat, és megállapítható-e, hogy mi okozta a tüzet, azt válaszolta, hivatalos tájékoztatást még nem kaptak, de szóban közölték vele, hogy elektromos hiba okozta a tüzet.

Azt is elmondta lapunk kérdésére, hogy összességében körülbelül 50 millió forintos a kár, amit a biztosító kifizet majd.

Kiemelte azt is, hogy a biztosító még vizsgálja, hogyan fordulhatott elő ilyen probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában