FEKETE ISTVÁN „MATULÁS” TOLLÁVAL

2020.08.27. 17:00

Rajzpályázatokat hirdetett az Állatorvos-tudományi Egyetem

Gyermekrajz- és elbeszélésíró pályázatot hirdetett az Állatorvos-tudományi Egyetem Fekete Istvánnak, a Tüskevár és a Téli berek című ifjúsági regények szerzőjének emlékére.

Majer Tamás

A pályázat kétirányú, két művészeti ágban született munkákat várnak. Az első: Fekete István Tüskevár vagy Téli berek című művei alapján készült rajzok: állatábrázolás vagy táj, természeti kép ábrázolása. Két korcsoportra bontják az induló művészpalántákat: a 6–10 éves alsó, illetve 10–14 éves felső tagozatos általános iskolásokra, írja a feol.hu.

A második: a már említett regények egyikének folytatása (!) egy 5–10 oldalas pályamű formájában. (Méret A4, terjedelem, betűméret: 12, szimpla sorköz.) Itt is két korcsoportban értékelik a legjobbakat. Az egyik a 10–14 éves felső tagozatos általános iskolások, a másik a 14–21 éves középiskolások csoportja.

Képzeletben Tutajossal, Bütyökkel és Matula bácsival járhatják be az erdők sűrűjét az alkotópályázat indulói Fotó: Fehér Gábor / FMH

– A pályázat korcsoportonkénti első három helyezettjét és a közönségdíj nyertesét különleges ajándékokkal lepjük meg. Az értékelésnél fontos szempontnak tartjuk a témahűséget és a kreativitást. A díjazottak az ünnepélyes eredményhirdetés napján meglepetésprogramon vehetnek részt az Állatorvos-tudományi Egyetemen, illetve tárgyjutalomban részesülnek – olvasható a kiírásban.

Az eredményhirdetés a „Hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2020” konferencián lesz, várhatóan októberben. A zsűritagok között van Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, állatorvos és Kun Edit festőművész is.

Szeptember 20-ig kell beküldeni a pályaműveket ide: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában