Kezdődik

2020.08.31. 11:00

Olvasóink megosztottak iskolaügyben

A múlt héten szavazásra bocsátott témakörben igencsak vegyes eredmények születtek

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sharomka

A tanévkezdéssel kapcsolatos általános tudnivalóktól, járványügyi intézkedésekről többször is írtunk. A köznevelésben tanuló gyermekek és a munkájukat végző pedagógusok közvetve több millió állampolgárral vannak napi szintű kapcsolatban. Ezért esetükben különösen fontos a koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése – olvasható az EMMI által jegyzett, a tanév megkezdése előtt minden köznevelési intézménybe eljuttatott, a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokolljában.

Ezúttal azonban arra voltunk kíváncsiak olvasóink mit gondolnak az iskolakezdésről.

Az eredmények szerint igencsak megosztottak voltak olvasóink.

A válaszadók 24%-a szerint éppen ideje annak, hogy a gyerekek viszaüljenek az iskolapadba.

30% szerint teljesen felesleges elkezdeni, ugyanis a Covid19 vírus második hulláma miatt korlátozások lépnek majd életbe, amelyek befolyásolják majd a tanévet.

A mérvadó vélemény (38%) azonban az: „ha szeptember, akkor iskola”.

Bár, a Klebelsberg Központ elnöke szerint a digitális munkarendhez gyorsan alkalmazkodtak az intézmények a helyzethez, a szavazók mindössze 8% szerint lenne jó, ha el sem kezdődne a tanév, maradna a digitális oktatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában