Őze Áron megköszönte a közönség türelmét és szeretetét

2020.07.24. 12:00

Augusztus első péntekjén zár a Bartók Liget

Brousil Csaba

2020.07.22. Őze Áron a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója és Barta Endre alpolgármester egyeztettek Dunaújváros Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Petőfi Liget Fotós: Zsedrovits ENikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Szerdán Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Bartók kamaraszínházban találkozott annak igazgatójával, Őze Áronnal, hogy személyesen tárgyaljanak a színház jövőjéről. Az alpolgármester elmondta, hogy a koronavírus-járvány megálljt parancsolt a kultúrának a tavasz elején. Mint mondta, ennek reméli, örökre vége van, és kinyithatott a színház is, amire véleménye szerint már nagy szükség volt, mivel az emberek ki voltak éhezve a kultúrára. Megköszönte az igazgatónak, hogy a színház felajánlotta a vészhelyzetben a segítségét az önkormányzatnak.

Őze Áron színházigazgató és Barta Endre alpolgármester
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Őze Áron is a köszönet hangján szólt először: megköszönte a közönségnek azt a fegyelmezett és példamutató magatartást, amivel kivárta, hogy újra látogathassa a színházat. Továbbá köszönetet mondott azért az érdeklődésért is, amellyel a közönség viseltetett a vészhelyzet alatti online előadások iránt. Mint mondta, a bérletes előadásokat pótolják, az Utánképzés ittas vezetőknek című darabot ennek jegyében már háromszor játszották. Ennek az előadásnak a bemutatóját egyébként tavaszra tervezték, de a vírus ugye közbeszólt.

Az igazgató szólt a Petőfi Liget műsorsorozat helyett meghirdetett Bartók Ligetről is. Itt elkerített nézőtérrel várják a közönség tagjait, betartják a másfél méteres távolságot az ültetésnél. Már játszották Az őz című előadást, ma este pedig Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés irodalmi estje várja a nagyérdeműt, egy hét múlva pénteken, július 31-én pedig a Hajmeresztő című krimit viszik színre a szabadtéri színpadon.

Augusztus 7-én zár a Bartók Liget, ekkor ingyenes napot tartanak a Petőfi Ligetben, amelyen lesznek játékok, lehet nyerni színházjegyeket, maszkokat osztanak majd, illetve Őze Áron meghirdeti a következő etapot a színház életében, amely a Város Évada lesz.

Szintén ezen a napon a Sándor Mátyás című musical ősbemutatójának háromnegyed órás kivonatán keresztül engednek bepillantást a nézőknek a műbe. A darabot ősszel tűzi műsorára a teátrum, de egy kis egyveleggel már előre szeretnének kedveskedni a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában