Dunaújvárosi Egyetem

2020.06.30. 10:00

Elmarad a záróvizsgákat követő ünnepség

Szabó Szabolcs

2020.05.21. Dunaújvárosi Egyetem Épülete Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

A záróvizsgákat követően az idei tanévben nem rendezzük meg a hagyományos nyári diplomaátadó ünnepséget a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE) – mondta el megkeresésünkre Zölei Ádám, a DUE Kommunikációs Irodájának megbízott vezetője, aki kifejtette, az aktuális záróvizsgákat június 22. és július 3. között bonyolítják le. A végzős hallgatók postai úton kapják meg diplomáikat.

A jelenlegi tervek szerint az érintett diplomásokat szeptemberben egy rendhagyó ünnepség keretén belül köszönti majd a Dunaújvárosi Egyetem.

A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek keretében április 10-én jelent meg a nyelvvizsgamentes diploma kiadására vonatkozó kormányrendelet. Ez alapján mindenkinek – aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz – elengedik a nyelvvizsga-kötelezettségét a diploma kiadásához. Ezzel kapcsolatban Zölei Ádám a Hírlapnak jelezte:

– A nyelvvizsgamentesség okán kibocsátott oklevelek esetében megközelítőleg 2000 darab diplomát küldünk ki, amelynek ügyintézése folyamatos. Fontos megemlíteni, akik e lehetőség keretében veszik át diplomájukat, pótfelvételi eljárás keretén belül jelentkezhetnek a Dunaújvárosi Egyetem által kínált mesterképzésekre, valamint a keresztféléves képzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában