A következő évekre is feltöltődést jelent

2020.05.20. 09:00

Dupla születésnap, mégpedig korona idején

Születésnapot ünnepelni mindig öröm. Különösen ilyen szokatlan időszakban, mint a koronavírus-világjárvány.

L. Mészáros Irma

A nyolcvan­éves születésnapot megérni már maga is rendkívüli esemény. A dunaföldvári Jakab Mártonné Peterovicz Éva, az egykori legendás kendergyár laboránsa előre kesergett, hogy ez a jeles májusi nap éppen a karantén időszakára esik.

Ami aztán bekövetkezett, arra nem számított. Május 11-én délelőtt, pontban tíz órakor tülkölésre, zeneszóra lettek figyelmesek a házban tartózkodó lányával. S a kapun kinézve autókat és integető maszkos embereket láttak. Szóltak a kereplők, a sípok, cintányérként csattantak össze a fedők, dudaszó és zene hallatszott.

Hosszú Sándor még az ünnepeltek nótáját is elhúzta hegedűn
Fotók: L. Mészáros Irma

Az Őszi Alkony Nyugdíjasklub tagjai – akik hetente szoktak találkozni, s így rendszeresen ünneplik is egymás jeles napjait – most kéthavi otthonmaradás után kibújtak a csigaházból, hogy meglepetést és örömet szerezzenek klubtársaiknak, Évának és a másnap születésnapos Farkas Józsefné Etelkának. A két ünnepelt munkatárs is volt hajdanán.

A flashmobnak is beillő eseményt a klubvezető, Németh­né Horváth Éva szervezte. Volt ott minden: köszöntő, virágcsokrok, vers, dal és zene. Hosszú Sándor még az ünnepeltek nótáját is elhúzta hegedűjén. A köszöntés részeként piros szívekkel díszítették fel Éva kerítését és a háza előtti fát. Az ünnepeltek csak ültek meghatódva, a maszk mögé rejtették könnyeiket. Az összegyűlt 25-30 ember szíve is felmelegedett. Együtt nevettek, együtt könnyeztek. Mint mondják, olyan jó volt újra látni egymást, bár az ölelések most elmaradtak. De mindenki egészséges, így továbbra is vigyáznak egymásra.

A klub tagjai piros szíveket is vittek ajándékba, azzal díszítették fel a kerítést és a fát

Tartozni egy családhoz boldogító. De nagyon fontos tartozni egy közösséghez is, amelyben lényegében azonos korosztály tagjai töltik együtt rendszeresen szabadidejüket. S meghatározó, a következő évekre is feltöltődést jelent azt érezni, hogy ez a közösség képes ilyen erőt sugározni, ennyi szeretetet adni a tagjainak.

– A kerítésem, a fám tele van szívecskékkel. A szél meglibbenti azokat, és mondják kórusban: szeretünk. Én is nagyon szeretlek benneteket. Egyszer talán még eljön az idő, hogy meg is ölelhetjük egymást – írta társainak köszönetül a világhálón Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában