A keresztény házasság nem egymásra tekintés csupán

2020.05.20. 11:00

Autós nászmise zuhogó esőben, esernyő alatt

Autósmise, szabadtéri áldoztatás, keresztelés és most esküvő... Ildikó és Gábor boldogságának történetét megismerhették olvasóink a múlt héten: Gábort két hete vasárnap keresztelte meg Mihályi Miklós katolikus plébános az autósmisén, hogy Isten színe előtt mondhassa ki Ildikóval közösen a boldogító igent.

Körmendi Erzsébet

– Óriási esőt kaptunk vasárnap az autós szentmisére. Nem panaszkodunk, hiszen pár hete éppen itt kértünk Istentől bőséges esőt. Ahogy pedig a vírus sem volt képes megállítani közösségünk hitéletét, vasárnapi szentmiséit, így mit árthat nekünk egy kiadós felhőszakadás! Ildi és Gábor nem székeken ült az oltár előtt, ahogy esküvőkön szokás, hanem saját kocsijukkal gördültek oda, körülbelül három méterre, és csak a legszükségesebb pár percre szálltak ki ernyőkkel – mondja Miklós atya. Hozzátette: – Az esküvőre készülve felmerült egy gond, mégpedig az érvényességhez szükséges tanúk jelenléte is. Ők másik háztartásban élnek, nem lenne szerencsés pár perc közelség sem. Aztán Ildiék megoldották, választásuk a szomszéd családra esett, Farkas Imrére (Előszállás polgármestere) és feleségére, Katóra, akik 18 éve kötöttek házasságot e templomban. És ekkor valami nagyon erős déja vu érzésem támadt… Imre és Kató annak idején a templomfelújítás során esküdött.

Ildikó és Gábor házasságot kötött vasárnap Fotó: Legó Liga

Nagyon bíztak benne, hogy a mesterek végeznek a munkákkal, mire az esküvő elérkezik. Ám mint szokott lenni, nem ez lett… A munkák elkészültek, de az állványzat még maradt. Ők voltak az egyetlen pár, akik ilyen nem szokványos háttérrel esküdtek. És lám, semmi sem múlik ezen. Lassan két évtizedes házasok, két gyönyörű kislánnyal, egyikük ministráns, a másik felolvasó a templomban, és a Lego Liga tagjai is. Most egy újabb pár esküszik 18 év után ilyen szokatlan körülmények között. Azonban a lényeg itt is ugyanaz, mint akkor, nem a körülmények, nem a díszletek számítanak. Mindig meg tudnak újulni, és mindig fel tudnak állni. Tudniuk kell, hogy a keresztény házasság nem egymásra tekintés csupán, hanem főként egy irányba nézés, Gáborék hamarosan elérkeznek betlehemükbe, hogy június elején megszülessen közös gyermekük, Fanni Flóra, aki aranyos testvére lesz a szorgalmas ministráns Fruzsinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában