dunaföldvár

2020.02.12. 09:00

Újra van közvilágítás a pályaudvar területén

Hosszú ideje gondot jelentett a város lakossága, illetve az átutazók számára, hogy a nagy forgalmat lebonyolító dunaföldvári autóbusz-pályaudvar területén, a kültéri megállók és a járda körül egyáltalán nem működtek a közvilágítási kandeláberek. Így esténként, főleg télen, amikor korán sötétedett, félhomályban, rossz látási viszonyok között kellett közlekedniük az embereknek.

Gallai Péter

Forrás: illusztráció

Fotó: pixabay

A problémát szerencsére a napokban sikerült orvosolni, mint Kiss Lajos Csaba önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, az önkormányzat javíttatta meg a lámpatesteket. Ugyanis a szóban forgó terület nem a Volánbusz tulajdona, hanem Dunaföldváré.

A gondot egyébként az jelentette, hogy a lámpaoszlopok kábelezése a hosszú évek alatt teljesen tönkrement, ezeket kellett cserélni, javítani. Jelenleg átmeneti megoldással sikerült biztosítani a közvilágítást, a későbbiekben megtörténik a végleges helyreállítás is.

Eljutási gondok

Szintén a közösségi közlekedést érinti az a gond, ami leginkább a Hunyadi téren (az egykori szovjet laktanya lakóparkja a 6-os főút mellett) élőket érinti. Ugyanis a decemberi menetrendváltástól több olyan járat megszűnt, vagy útvonala módosult, ami megállt az ottani megállókban is. Így jóval több időt kell várakozniuk ahhoz, hogy haza vagy a központba eljuthassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában