Árgyelán János

2020.02.06. 08:00

Bemutatkozott a Mi Hazánk képviselőjelöltje

Árgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom párt­igazgatója és egyben a Fejér megyei 04-es számú választókerületben az időközi ország­gyűlésiképviselő-választáson induló jelöltje tartott programbemutató sajtótájékoztatót a Városháza téren szerdán.

Brousil Csaba

Fotó: LI

A bevezetőben dr. Fülöp Erik, a mozgalom országgyűlési képviselője méltatta Árgyelán János uniós, országos és önkormányzati politikai tapasztalatát. Árgyelán János programbemutatójában kiemelte, hogy a megyei közgyűlés tagjaként jól ismeri Fejér településeit, a térség problémáit. Itt megszerzett tapasztalatait vegyítette a kampány során az emberekkel való személyes találkozások konzekvenciáival, és ezek hívták életre a Szórád Mártonról elnevezett programját. 5 pontban összegezte ezt, amelynek első pontja a vasmű helyzetének rendezéséről szól.

Árgyelán János ismertette tegnap a programját
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Kiemelte, hogy meg kell őrizni a gyár működőképességét és nemzeti ellenőrzés alá kell vonni azt, átlátható irányítást teremtve ezzel. A másik fő pont a légszennyezettség csökkentésének kérdése, amelyet a környezetvédelmi fejlesztések kikényszerítésével érne el a térségben lévő üzemek esetében. Programjának 3. alappillére a térség közlekedési csomópontjainak fejlesztését taglalja. Hangsúlyozta, hogy a bekötőutak felújításának, új utak építésének felgyorsításával érnél el azt az infrastrukturális fejlődést, amely a térség ipari fejlődéséhez elengedhetetlen lenne. Középpontba állítaná az M8-as autópálya építésének felgyorsítását is, amely szerinte az egész megyének fontos fejlesztés.

A vidékfejlesztésről szólva elmondta, hogy Dunaújváros ipari jellegén kívül fontos, hogy a másik nyolc választókerületi településnek, a Mezőföld keleti csücskének a mezőgazdaság legyen a kulcságazata, amelynek fejlesztését szintén zászlajára tűzte. Ötödik pontként az átlátható, tiszta és elszámoltatható politika és közélet megvalósítását említette. Véleménye szerint fontos, hogy egy politikus ténykedése a választók felé nyitott könyv legyen, mert így lenne visszaállítható az a bizalom, amely szerinte az elmúlt években elveszett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában