Hét képviselőjelölt neve kerül fel a szavazólapra

2020.01.10. 19:30

Képviselő-választás: regisztráció, sorsolás

Január 10-én lejárt a február 16-ra kitűzött időközi egyéni ország­gyűlésiképviselő-választás jelöltállítási időszaka. Most már biztos, hogy hét képviselőjelölt szállhat ringbe. Sorsolással döntött a bizottság arról, milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra.

Körmendi Ezsébet

Fotó: LI

A jelöltállítási határidő lejárta után, tegnap 16 órakor ülésezett Fejér megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága (OEVB) és a már nyilvántartásba vett hat mellé hetedik országgyűlésiképviselő-jelöltként dr. Sürü Renáta nyilvántartásba vételéről döntöttek a tagok. Mint ismeretes Kálló Gergely a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt jelöltje után év elején Ár­gyelán János, a Mi hazánk Mozgalom jelöltje, majd Medveczki Zoltán, a Nemzeti Zöld Koalíció jelöltje regisztrálásáról született döntés. A január 7-én tartott OEVB ülésen a Fidesz által támogatott Molnárt Tibort, a független jelöltként induló Törökné Juhász Ilonát, valamint Borbély Józsefet, a Tiszta Energiával Magyarországért Párt jelöltjét, tegnap pedig dr. Sürü Renátát regisztrálta a bizottság. Mind a heten leadták a jelöléshez szükséges minimum 500 ajánlást.

Dr. Hanák Tibor elnökhelyettes (j) vezetésével ülésezett tegnap délután a választókerületi választási bizottság

A szavazólapon szereplő sorrend

Dr. Hanák Tamás elnökhelyettes vezette az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság péntek délutáni ülésén az OEVB tagjai sorsolással döntötték el, hogy a nyilvántartásba vett képviselő-jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon. Ez alapján: 1. Árgyelán János (Mi Hazánk), 2. Medveczki Zoltán (Zöldek), 3. Dr. Sürü Renáta (független), 4. Kálló Gergely (Jobbik–DK–LMP–MSZP–Momentum–PM), 5. Törökné Juhász Ilona (független), 6. Borbély József (Tempo párt), 7. Molnár Tibor (független).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában