A dunaújvárosi szakképzés napján minden látható, kipróbálható

2019.10.25. 08:00

Ma: szakmák a célkeresztben

Idén a szokásosnál kicsit korábban, október 25-én, tehát ma 9 és 17 óra között rendezik meg a dunaújvárosi szakképzés napját a Dunaferr iskola Apáczai telephelyén (az MMK mellett).

Balla Tibor

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Ennek oka, hogy mindenképpen az őszi szünet előttre igyekeztek időzíteni ezt a szakmabemutató show-t, hogy legyen idejük a szülőknek megbeszélni a gyerekükkel a látottakat. Az is fontos, hogy itt egy helyen látható az összes szakképző intézmény profilja, megtalálható az iskolák teljes szakmakínálata, valamint számos képzés izgalmasabb része ki is próbálható. A dunaújvárosi szakképzés napja kiváló alkalom arra, hogy felkeltse az általános iskolás gyermekek és szüleik érdeklődését. Akik pedig bővebben kíváncsiak egy-egy iskolára, azok számára nyújtanak kiváló lehetőséget a tagintézmények nyílt napjai, ahová már a szakképzés napjának tapasztalataival, az esetleges kérdésekkel felvértezve érkezhet a szülő gyermekével.

Ma ki lehet próbálni a hegesztőszimulátort is
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi szakképzés napján egy igazán innovatív, látványos, mondhatni trendi esemény, ahol kiállítások, bemutatók, gasztronómiai különlegességek, kóstolók színesítik majd a kínálatot. 16 órára egy „szülői értekezletet” is meghirdettek, ahol a főigazgató elmondja majd, hogy a megváltozott szakképzési rendszerben milyen lehetőségek állnak a diákok előtt, és természetesen kérdésekre is lesz lehetőség.

Kísérőrendezvényként idén új elemeket hoztak be: idén nem lesznek koncertek, egy kicsit róluk fog szólni, ugyanis az iskolák olyan játékos szakmai bemutatókkal készülnek a tornateremben, amelyek a szűk bemutatóhelyükön nem férnek el. Egész nap várják az egyéni látogatókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában