Minden esztendőben találkoznak szeptember első szombatján

2019.10.05. 14:00

Hatvan évvel ezelőtt ballagtak

A rácalmási általános iskolából 1959 júniusában elballagott osztály tanulói ünnepelték a jubileumot idén is a Hársfában.

Körmendi Erzsébet

Fotó: LI

Az egykori tablóképük díszítette gyönyörű tortát, amivel az egyikőjük, Kátai Erzsébet fia lepte meg az összetartó csapatot. Somorácz György minden évben megszervezi a találkozót, figyel a többiekre, tartja a kapcsolatot mindenkivel. Meséli, évtizedek elteltével 2005-ben volt az első összejövetelük. Akkor elhatározták, ezentúl minden évben, szeptember első szombatján 16 órakor összegyűlnek. Nyolcvanhoz közel már minden találkozó érték.

Bokros Margit, Endrész Julianna, Maczek Péter, Kaszás Katalin, Somorácz György, Kátai Erzsébet, Kukucska Gyula, Radinkó Katalin
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Év mint év egyre kevesebben tudnak jönni, távol élnek, betegek, tízen már elhunytak közülük – hozzájuk is kilátogattak most a temetőbe –, és megbeszélték, az utolsó közülük elfújja a gyertyát majd az utolsó „találkozón”. Filó Magdolna, Bodó Magdolna, Krasznai Piroska, Viharos Éva, Bokros Margit, Kapás Erzsébet, Kátai Erzsébet, Radinkó Katalin, Endrész Julianna – az osztály még élő tagjai. Fantasztikus emberek valahányan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában