Mindig tartogat meglepetést

2019.10.10. 09:00

Gyaloglónapi kirándulást szerveznek minden évben Kulcson

A Kulcsi Baráti Kör és a Magyar Vöröskereszt Kulcsi Alapszervezete nevében Oberrecht Tamás önkormányzati képviselő a településen hagyománnyá nemesült gyaloglónapi programra hívta a kulcsiakat.

Török Tímea

Fotó: LI

A nemzetközi gyaloglónapi mozgalmat a Rio de Janeiró-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára 1992. június 7-én. 1995-ben már bolygónk összes kontinensén rendeztek gyaloglónapot, hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába. Kulcson vasárnap délelőtt verőfényes napsütésben mintegy 6 kilométert tett meg a résztvevők maroknyi, de annál lelkesebb csapata.

A kulcsi gyaloglónap lelkes csapata
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Megcsodálták séta közben a település szépségeit, hogy micsoda szintkülönbségek és milyen lenyűgöző Duna-parti részei vannak Kulcsnak. Mindig tartogat a túra meglepetéseket még a tősgyökeres lakosoknak is, az újonnan beköltözötteknek pedig számtalant, ami autóból ülve fel sem tűnik. A gyalogtúra idén ismét közös pizzával és teával ért véget. A kalóriapótlás közben fogalmazódott meg az a végkonklúzió is, amely szerint jövőre újra ugyanitt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában