kulináris élmények

2019.09.11. 12:00

Vadászat és vadgasztronómia

Az Országos Vadásznapnak és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak szeptember 7-én a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark adott otthont.

Szente Tünde

A természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója kiváló fórumot jelentett a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadhúsban rejlő lehetőségek bemutatására.

A két főszervező, Majoros Gábor és Méhes Lajos (k) az ünnepségen

– Az Országos Magyar Vadászkamara Fe­jér Megyei Területi Szervezete örömmel vállalta fel a ­XXVII. Országos Vadásznap rendezését a Vadex Mezőföldi Zrt.-vel közösen. A programsorozat helyszínéül Fejér megye történelmi, vadásztörténeti és turisztikailag kiemelt jelentőségű, a Velencei-tó északi partján fekvő Pákozd-Sukorói Arborétumot és Vadasparkot választottuk. Közös célként fogalmaztuk meg a teremtett világ folyamatos változásainak megismertetését a fenntarthatóság érdekében – tudtuk meg Méhes Lajostól, az Országos Magyar Vadászkamara (OMV) Fejér Megyei Területi Szervezete elnökétől.

Neszményi Zsolt, Méhes Lajos, Méhes Lajosné, Nyikosné Katzenberger Erika, Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna, dr. Simon László
Fotók: Szente Tünde

A Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója, Majoros Gábor: – Társaságunk fő feladata a hagyományos erdőgazdálkodási tevékenység mellett a világhírű magyar vadállomány és a vadászati kultúra értékeinek megőrzése, a magas színvonalú vadgazdálkodás és a vadhúsfeldolgozás feltételeinek megteremtése. Ezen törekvésünk szerves részét képezi a vadgasztronómia területének felkarolása. A vadhús fogyasztásának népszerűsítésében úttörő szerepet vállaltunk, amelynek eredményeként a vadgasztronómiánk újjáéledt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában