Megújult rendelők várják a betegeket az Alkotás utcában

2019.09.20. 11:30

Szép helyen gyógyulhatunk

A Megyei Jogú Város Önkormányzata három különböző városrészben található, összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek infrastrukturális fejlesztésére és felújítására 196,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson.

Török Tímea

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

„Gyógyuljon új környezetben!” – a Dunaújváros Alkotás utca 7., a Derkovits utca 2–4. és a Váci Mihály utca 9–10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése megnevezésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Az önkormányzat fő célja a projekt kivitelezésével a város három különböző városrészében található orvosi rendelői egységek felújítása és fejlesztése, amelyek összesen tizenöt orvosi rendelőt jelentenek, valamint a rendelőknek helyet adó ingatlanokat és a hozzájuk kapcsolódó különböző funkciójú tereket.

Rizmayer Jankónak nagyon tetszettek a gyermekorvosi rendelő várójában elhelyezett játékok
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A gyógyító környezet megújítására azért volt szükség, mert az orvosi rendelők városszerte elhasználódtak, állapotuk leromlott, számos szempontból nem feleltek már meg a XXI. század új igényeinek, megértek a fejlesztésre. A fejlesztés magában foglalta az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti munkálatokat is, megtörtént az akadálymentesítés és az energiahatékonysági korszerűsítés is.

Az Alkotás utcai rendelő bejárata is nagyon szép lett

Mind az ide járó betegek, mind az itt dolgozó egészségügyi munkatársak életminőségét és munkakörülményeit pozitívan fogja befolyásolni a felújítás és fejlesztés. Az alapellátás tekintetében így megújul a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, valamint a fogorvosi alapellátás. A héten az Alkotás utca 7. szám alatt, a Béke városrészi gyermekorvosok már a felújított rendelőkben várták kis betegeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában