Több természetes csapadékhoz juthatnak a fák

2019.09.18. 07:00

Jó kezekben van a Vasmű úti platánsor

A város egyik jelképének számító Vasmű úti platánfasor sorsáról intézett kérdést az önkormányzat felé a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete. Cserna Gábor polgármester és Mészáros László, a DVG Zrt. ágazatvezetője kedden, egy találkozó keretében a helyszínen válaszolt a felvetésekre.

Szabó Szabolcs

20190917 Dunaújváros Vasmű úti platánok megtekintése Cserna Gábor Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Kedden délután Cserna Gábor polgármester, Mészáros László, a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának vezetője a Dunaújváros Alapítóinak Egyesületének tagjaival tett közös sétát a jelenleg is felújítás alatt álló Vasmű úton.

A városalapítók közössége korábban a platánfasor sorsáról érdeklődött az önkormányzatnál.

Kóbor Etelka, az egyesület elnöke a Dunaújvárosi Hírlapnak elmondta:

– Természetesen mi is örömmel vettük, hogy felújítják a város főutcáját, ám a munkálatok során aggódtunk, hogy mi lesz a sorsra a gyönyörű platánsornak.

Cserna Gábor a helyszíni bejárás alatt kifejtette, a városvezetés számára kiemelten fontosak Dunaújváros természeti értékei, így e beruházást is úgy tervezték, hogy a platánsort megvédjék. E munkálatokról folyamatosan egyeztettek a kivitelezőkkel, ha kellett, módosították a terveket.

– E fák a város jelképeinek számítanak, így megőrzésük kötelességünk – tette hozzá a polgármester.

Mészáros László ágazatvezető a fák állapotáról elmondta:

– E sort 1957-ben telepítették. A városfejlődés során környezetük többször átalakult. Korábban a fák aljazata egy betonkazettába szorult, a jelenleg is zajló beruházás során arra koncentráltunk, hogy a fák természetes vízfelvevő lehetőségét bővítsük. Három fát – betegség miatt – ki kellett emelni, ám helyükre újakat telepítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában