Azonnal jelezni

2019.09.18. 09:00

Ha gondunk van a számlák fizetésével

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tájékoztatást adott ki arra az esetre, ha fizetési nehézséget jelent a számlák kiegyenlítése.

MTI

Azonnal jelezni kell a közműszolgáltatónak, ha fizetési gondja támad valakinek – hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a közleményben. Kiemelik, ha a fogyasztó időben jelzi a problémáját, el lehet kerülni a szolgáltatás kikapcsolását, de ha jelzés nélkül egyszerűen nem fizet, akkor nem tudnak segíteni. Sokan nem is tudják, mivel jár a közművek ki- és visszakapcsolása, hogy ennek jelentős többletköltségei vannak.

Ha valaki úgy érzi, hogy jogtalanul kapcsolták ki nála valamelyik szolgáltatást, akkor a megyei kormányhivatalok járási hivatalainál tehet bejelentést.

Hazánkban egyre csökken a késedelmes fizetők száma, és egyre kevesebbszer kell szolgáltatást kikapcsolni, 2013. és 2018. között majdnem a felére csökkent az ilyen esetek száma a korábbiakhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában