tárgyalást kezdeményeztek

2019.08.24. 10:00

Lesz helyük a fiatal kosárlabdázóknak

Sok dunaújvárosihoz eljutott a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület közösségi oldalon megjelent segélykérő felhívása az elmúlt napokban.

Török Tímea

20190821 Dunaújváros Petíció aláírása a Széchenyi giminél Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A sportegyesület öt éve bérli jelentős összegért a Széchenyi István Gimnázium tornatermét, sőt 1,5 millió forintot fektettek be a megfelelő edzéskörülmények kialakításának érdekében a sportcsarnok fejlesztésébe. Megtudták nemrég, hogy nemsokára korlátozzák majd a tornacsarnokbérlésüket: az edzés­időpontjaiknak csak a felére vehetik igénybe a gimnázium sportcsarnokát a KLIK-től mint az intézmény fenntartójától kapott tájékoztatás szerint.

Hetvenöt kis sárkány esne el az edzéslehetőség bizonyos részétől, mivel a Dunaújvárosi Sportcsarnok lebontása és helyén az új csarnok megépítésének időszakában más egyesületnek is helyiségre van szüksége, és a Széchenyi tornatermében szeretne edzeni. Ezért a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület vezetése egyeztetést kezdeményezett a városvezetéssel – mondta el Molnár Tamás, a sport­egyesület elnökségi tagja és edzője, akit a bejegyzés kapcsán kerestünk meg. Olyan tárgyalást kezdeményeztek, amely szerintük minden fél számára megfelelő, elfogadható eredménnyel zárulhatna. Ennek érdekében szerdán délután a Széchenyi gimnázium elé hívták a sportegyesülettel szimpatizálókat, arra kérve őket, hogy aláírásukkal támogassák ügyüket.

Boda György egyesületi elnök

A meghirdetett időpont után néhány perccel érkeztünk a helyszínre, ahol megtudtuk:

– Már több mint 70 aláírást gyűjtöttünk össze ilyen rövid idő alatt is. Feltétlenül bízunk a dunaújvárosi sportszerető vezetésben – mondta el kérdésünkre a helyszínen Boda Gábor egyesületi elnök.

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a közösségi oldalán így reagált az eseményekre:

„Dunaújváros a Nemzet Sportvárosa. Ez nemcsak előnyökkel jár, hanem kötelezettségekkel is. Ezt a kötelezettséget felvállalva újítjuk meg sportlétesítményeinket, hogy erős, egészséges, edzett generációra bízzuk majd városunk jövőjét. Éppen ezért készségesen álltam a Dunaújvárosi Sárkányok ügye mellé, s biztosítottam Boda Gábor elnök urat – aki bizalommal fordult hozzám –, hogy lesz helye a tehetséges fiatal kosárlabda-egyesületnek edzésre, felkészülésre. Ennek érdekében megkérem a Dunaújvárosi Tankerület vezetőjét, hogy találjon olyan megoldást, hogy a sportcsarnok felújítása alatt a sportegyesületek megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni. Lehetőségeink adottak, számtalan tornateremmel rendelkezünk.

A Sárkányok a Széchenyi előtt gyűjtötték a szülők és pártolók aláírását hétfőn délután
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Azt pedig már az uszoda felújítása idején a sportolóink és szüleik bebizonyították, hogy képesek a jó ügy érdekében kompromisszumot kötni, nem problémákat, hanem megoldásokat találni.

Ehhez szeretném én a csarnok felújítása alatt az ott dolgozó sportolóinkat hozzásegíteni. Szerencsére még van időnk arra, hogy a legjobb megoldások megszülethessenek. Hajrá, Sárkányok! Hajrá, Dunaújváros!”

A képzeletbeli labda tehát stílszerűen a KLIK-nél van. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatóját, Szilágyi­né Németh Sarolta Zsuzsannát is írásban kerestük meg tegnap a kérdéssel (és várjuk a válaszát), hogy a polgármester álláspontjának megfelelően milyen megoldást javasol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában