Maratoni horgászverseny

2019.08.19. 12:00

Bevált a jóslat, a megmérettetésen

Augusztus 17-én, a Kulcsi Horgász Egyesület szervezésében a kulcsi Hullám utca alatti dunai partszakasz volt a helyszíne a felnőttek részére meghirdetett 24 órás horgászversenynek.

Török Tímea

Szeged, 2012. május 19. Tóth Tamás horgász figyeli botjait az Atkai-holtágon, Szegedtõl néhány kilométerre. A nyárias idõjárásban egyre több horgász keresi fel Magyarország holtágait és folyópartjait, hogy szenvedélyüknek hódoljanak. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Rosta Tibor

A maratoni megmérettetés augusztus 17-én, szombaton reggel 8 órától egészen vasárnap reggel 8 óráig tartott. A szervezők a telihold közelsége, valamint a Duna apadása miatt nem jósoltak rekordfogást a verseny kezdetén.

A versenyre 16 horgász állt rajthoz, azaz ült partra
Fotó: Török Tímea

– Az ideális az lenne, ha éppen áradna a folyó, mert akkor vannak igazán mozgásban a halak. De a közösség, és az élmény a fontos. A megszokott baráti társaságok mellett minden évben csatlakozik hozzánk egy-két új versenyző. Elkísérik őket a hozzátartozók, de a Duna-parton lakókat, érdeklődőket is szeretettel fogadjuk – monda el lapunk kérdésére a Kulcsi Horgász Egyesület kommunikációs vezetője Méreiné Vali.

A 24 órás kihívás és az éjszakai horgászat a 16 versenyzőnek önmagában is különleges élmény volt, amelyet a horgászegyesület készítette gombás vaddisznópörkölt koronázott meg.

A verseny eredménye

A vasárnap reggeli mérle­gelést követően történt eredmény hirdetés alátámasztotta a kulcsi horgászok előrejelzését, ugyanis a maratoni megmérettetés győztese és a vándorkupa idei nyertese Radnó György lett, aki csupán 4,5 kg halat fogott ezúttal.

A második helyezett horgász Rabóczki Zoltán lett, a harmadik helyezést pedig Lelki György nyerte el.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában