Lezárták az érintett szakaszokat

2019.07.04. 11:00

Megkezdődött a bontás

Állami támogatásból, mintegy 1 milliárd forintos ráfordítással megkezdődött a Vasmű út felújítása.

Tóth Alexandra

Városunk legforgalmasabb útját annak teljes szélességében érinti a beruházás. A folyamat végén még több helyen tudnak majd parkolni a gépjármű-tulajdonosok. A múlt hét végén kikerültek a Megállni tilos!-táblák, valamint a rövidesen történő útlezárásra vonatkozó figyelmeztetések. Az előzetes kihelyezésre szemmel láthatóan szükség volt, mert az autósok nehezen alkalmazkodtak a megváltozott forgalmi rendváltozásokhoz. Hétfőre viszont sikerült a járdaszegélyek melletti útszakaszt szabadon hagyni, így megkezdődhettek a munkálatok.

Szerdán reggel már javában marták az útburkolatot a DVG Zrt. munkagépei
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Most már szalaggal is el vannak zárva az egykori parkolóhelyek, így még egyértelműbb a korlátozás. A felújítás I. üteme tehát elkezdődött, a DVG. Zrt. dolgozói már hozzáfogtak a munkálatokhoz. Jelenleg az aszfalt marása van folyamatban. Az első ütem, ha minden a tervezett szerint halad, megközelítőleg egy hetet vesz majd igénybe.

Látványos szakaszához érkezett a Vasmű út felújítása. Megkezdődött a régi aszfalt feltörése, a hétköznapokban szokatlan, nagygépek jelentek meg a Vasmű út, Kossuth Lajos utca kereszteződésben. A munkálatok ütemezetten haladnak. Örömmel fedeztük fel, hogy a munkagépek és a csapat része egy olyan eszköz is, ami azonnal felszedi a törmeléket és locsolja a nagy melegben munkaterületet
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

 

Eztán lép életbe a 2/A ütem, amikor a belső két sávba terelik a forgalmat, és a Vasmű útra csatlakozó valamennyi utcát lezárják. A teljes második ütem munkálatainak egy hónapot becsülnek majd. Ez idő alatt kérik a lakók és a Vasmű úton közlekedők türelmét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában