fejbe rúgta

2019.07.27. 09:00

Kifosztás, súlyos testi sértés miatt

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, kifosztás és súlyos testi sértés bűntette miatt bíróság elé állította azt a 27 éves férfit, aki Dunaújvárosban július 20-án, szombaton a hajnali órákban az általa alkalmazott erőszak hatása alatt álló személytől 14 ezer forintot vett el.

Balla Tibor

A nyomozás adatai szerint a vádlott a sértettel együtt italozott egy vendéglátóipari helyen, majd együtt indultak a kertváros irányába. Útközben szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott ököllel megütötte a sértett orrát, aki annak következtében a földre esett, majd a földön fekvő férfit fejbe rúgta. A vádlott észrevette, hogy a sértett zsebéből kiesett a pénztárcája, abból kivett 14 ezer forintot, majd visszatért a vendéglátóipari helyre, és a megszerzett pénzből szeszes italt vásárolt. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a korábban erőszakos bűncselekményért már elítélt vádlottat 1 év és 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év ­közügyektől eltiltásra ítélte, az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában