különös flashmob

2019.04.29. 17:30

Hülyén jártak és nagyon jól szórakoztak

Múlt héten lezajlott Dunaújváros első, „hülyén járó” flashmobja. A rendezvény a járókelők körében osztatlan sikert aratott, maguk a résztvevők pedig dőltek a nevetéstől.

Tóth Alexandra

Aki ismeri Monthy Python Repülő cirkuszának ikonikussá vált epizódját, a Hülye Járások Minisztériumát, az azért, aki nem ismeri, az pedig azért kapta fel a fejét arra a jelenségre, ami április 25-én fogadta a Vasmű úton közlekedőket.

Aki nem lép egyszerre... az nagyon jól teszi, ugyanis a lényeg pont nem a szabályosság volt: mindenki szabadjára engedhette a fantáziáját Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Csütörtök este hét órakor ugyanis megközelítőleg ötven ember ügetett, bukdácsolt, galoppozott, kúszott vagy táncolt végig városunk egyik legforgalmasabb utcáján az esemény megálmodója, Mencsik Andrea vezetésével. Andreával már korábban készítettünk egy riportot, amelyben elmesélte, a rendezvényt budapesti mintára szeretné Dunaújvárosban is meghonosítani. Fővárosunkban ugyanis már évek óta megtartják (stílusosan április elsején) a hülyén járás napját, amihez mindig több és több résztvevő csatlakozik, az igazán fanatikusok pedig még arra is ügyelnek, hogy Monthy Python korabeli angolos öltözékben jelenjenek meg a rendezvényen.

A legkisebbek legalább annyira élvezték a bulit, mint a felnőttek

Andrea bízik benne, hogy idővel nálunk is megveti a csámpás lábát a rendezvény és abban, hogy évről évre sikerül valamivel bővíteni a programot. Igaz, idén sem szégyenkezhet, hiszen bár több százan nem voltak, de több tucat hülyén járó azért akadt, ráadásul minden korosztályból: a pár éves gyerekektől kezdve a terhes kismamán keresztül a lelkes nyugdíjasokig mindenféle nemű és korú résztvevő megjelent, sőt, akadt egy olyan pár is, aki direkt erre az alkalomra időzítette barátai meglátogatását, egyenesen Szerbiából.

A hülyén járók a Vasmű út elején kezdték a menetet, és egészen a Dózsa moziig elcsámpáztak, a végén pedig közösen fagylaltoztak egyet. Fura lépteiket kamerázó, fényképező, nevetgélő járókelők kísérték végig, de nem bánták: egy kis bolondozás nem árt senkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában