Az intézmény része a József Attila Nagyközségi Könyvtár is

2019.03.01. 07:00

Régi-új vezető került a művelődési központ élére

Másodszorra is elnyerte a képviselő-testület bizalmát a fiatal szakember Perkátán. Nagyszabású tervek megvalósításával folytatja az intézmény vezetését.

Horváth Dóra

A település önkormányzatának 2019. február 13-ai döntése alapján, immár második alkalommal választotta Bogó Anikót a Perkátai Általános Művelődési Központ vezetőjének. Bogó Anikó szakvizsgázott pedagógus, közművelődési szakértő vezetői pályázatában az intézmény szakmai irányítását tartja a legfontosabb feladatának, valamint azt, hogy a Perkátai ÁMK továbbra is mint általános művelődési központ működjön.

Perkátán nagyon fontos szerepet kap a kisgyermeknevelési és -gondozási, közgyűjteményi és közművelődési feladatok színvonalas ellátása Fotók: DH-archív

Az igazgató az előző ciklusában a gazdaságos és szakmai irányítást tartotta szem előtt. Perkátán nagyon fontos szerepet kap a kisgyermeknevelési és -gondozási, közgyűjteményi és közművelődési feladatok megfelelő színvonalú ellátása, amelyben vezetőtársaival az előző ciklusban is aktívan együttműködött.

– A Perkátai Általános Művelődési Központ több változás előtt áll, amelyek közül a legjelentősebb, hogy egy új szakmai egységgel bővül az intézmény. Ebben a vezetői ciklusban fontos feladat lesz, hogy a településen a bölcsődei ellátás megfelelően működjön, minden vonatkozó jogszabály betartásával, a helyi igények kielégítésével – mondja Bogó Anikó az előtte álló feladatokról.

Bogó Anikót másodszorra is megválasztották a Perkátai Általános Művelődési Központ vezetőjének Fotó: DH-archív

Az intézmény – amelynek része a József Attila Nagyközségi Könyvtár és a Szivárvány Óvoda is – nem csupán az új egységgel, hanem még egy óvodai csoporttal szintén bővül. A közművelődési területet is érinti változás, amely az Alapító Okirat módosításával jár együtt, összegzi feladatait Bogó Anikó az elkövetkezendő időkre. Szeretné továbbá a könyvtárat infrastrukturálisan fejleszteni, és egy új, akadálymentes, világos helyre költöztetni azt, a település lehetőségeit kihasználva a legszínvonalasabban vezetni az intézményt, s továbbra is együttműködni civil egyesületekkel, az önkéntes segítőkkel, szülői szervezetekkel. Az európai uniós forrás lehetőségek kihasználása szintén a tervei között szerepel, az intézmény jelenleg is megvalósít vagy részt vesz pályázatokban a településen.

Bogó Anikó újra kinevezett igazgatóként először egy civil fórumon vett részt február 25-én, ahol az éves rendezvénytervet egyeztette Perkáta civil szervezeteivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában