fejlesztés, bővítés

2019.03.20. 07:00

Befektetés a jövő generáció képzésébe

Napra pontosan tegnap ünnepelte alapítása huszadik évfordulóját a dunaújvárosi DaruSín Kft.

Várkonyi Zsolt

A jubileumi esemény kapcsán letették a cég jövője szempontjából is meghatározó Kutató, Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét, amelynek feladatát Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere, Evgeny Vaganov, a cég egyik partnere, az ISD Dunaferr Zrt. karbantartási igazgatója, Schőn Beatrix, a Dunaújvárosi DSZ Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója és a házigazda, Radvánszki Sándor, a DaruSín Kft. ügyvezető igazgatója közösen vállalta.

Az időkapszulát az ünnepi ceremónián Radvánszki Sándor, Evgeny Vaganov, Schőn Beatrix és Cserna Gábor közösen helyezték el
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Radvánszki Sándor ünnepi köszöntőjében utalt a cég elmúlt két évtizedének legjelentősebb állomásaira. Kiemelte, hogy helyben legnagyobb partnerük az ISD Dunaferr, de Magyarországon Záhonytól, Hegyeshalomig, külföldön pedig Franciaországban dolgoznak. A cég működése eddig töretlen volt, folyamatosan bővítve tevékenységüket, telephelyüket. Továbbra is ez az útjuk, ennek szellemében hozzák létre ezt a fejlesztő és oktatási centrumukat. A fejlesztés mindennapi tevékenységük szerves része, az oktatás pedig azért fontos, mert azokat a fiatalokat tudják itt fogadni és képezni, akik a jövő generációját jelentik.

A jubileumi eseményre a munkavállalók is meghívást kaptak

Kellenek a nemzetközi vállalatok, de kellenek a magyar tulajdonban lévő vállalkozások is. Az utóbbira jó példa a DaruSín Kft. jelenléte és erősödése Dunaújvárosban, mondta Cserna Gábor, városunk polgármestere. Ez a cég 1999-es megalakulása óta folyamatosan fejlesztette, megújította, bővítette tevékenységét. A polgármester kiemelte, sokat jelent számára az, hogy a kft.-ben jelenleg 250 fő dolgozik, akik mögött 250 biztos egzisztenciával bíró dunaújvárosi és város környéki embert, még inkább családot lát. A Kutató, Fejlesztő és Oktató Központ megvalósítására úgy tekint a polgármester, mint ami a cég befektetése önnön jövőjébe. Egyrészt biztosítja munkavállalói képzését, másrészt becsatornázza Dunaújváros és a város vonzáskörzetében élő, tanulni és érvényesülni akaró fiatalokat, akik talán azért fognak ebben a városban letelepedni és családot alapítani, mert a DaruSín Kft. biztos jövőt kínál számukra. Egyre nagyobb szerep hárul az ilyen és az ehhez hasonló középvállalatokra, amelyek tevékenységéhez hozzátartozik a jövő generációjának oktatása, képzése, amelyre kitűnő példa DaruSín Kft. és a Bánki középiskola együttműködése.

Schőn Beatrix igazgató asszony lapunk kérdésére elmondta, hogy az együttműködés a 13. évfolyamos gépgyártástechnológiai technikusokat érinti, de bízik abban, hogy ezt az együttműködést a duális képzés keretében a 11. évfolyamra is kiterjeszthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában