közösen segítenek

2019.03.08. 17:30

Az a céljuk, hogy senki se feküdjön le este éhesen

Az ötödször meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” program győztes projektjeiről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a legszimpatikusabb kezdeményezésekre.

Tóth Alexandra

Az áruház segítségével 400, 200, illetve 100 ezer forintos támogatást sokszínű közösségépítő, környezetszépítő, fejlesztő vagy felzárkóztató projektjeik megvalósításához. Az „Ön választ, mi segítünk” programon a Re-Formáló Egyesület Senki se feküdhessen le éhes hassal! pályázata lett. Arról, hogy mi lesz a szóban forgó összeg sorsa, a Re-formáló Egyesület vezetőjével, Smudláné Fazekas Margittal beszélgettünk.

Margit lapunknak elmondta, hogy már másodjára sikerült nyerniük a pályázatukkal, legutóbb az esztergomi körzetükben, és most a dunaújvárosiban is. Ők felelnek az ország immár 54 pontján elhelyezett „Enni adok ételdobozokért”, és a most kapott 400 ezer forintot a dobozok feltöltésére szánják. Margit kiemelte, hogy nagyon büszke a dunaújvárosi csapatára, talán az egyik legjobban működő ételdoboz a miénk.

Dorogi Kinga csütörtökön 11-kor már másodjára tölti fel a szekrényt – a reggeli szendvicseket már elvitték a rászorulók
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A mindenki által szabadon feltölthető műanyag szekrényt Dorogi Kinga és csapata kezeli, naponta több alkalommal ellenőrzik és töltik fel a Klub Hotel hátsó kerítésére kihelyezett tárolót. Kingán és önkéntes társain kívül bárki vihet tartós élelmiszert, sőt, amíg 10 fok alatt van a kinti hőmérséklet, akár főtt ételt is.

A Tesco Expressz vásárlói voltak nagyon aktívak
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Sokszor nem is kell pluszban költeni: ha valamiből több van otthon, mint amire szükségünk lenne, vigyünk nyugodtan, legyen az egy adag műanyag flakonba töltött tea, házi készítésű szendvics vagy paprikás­ krumpli. Sőt, apróbb tisztálkodási szereket is kirakhatunk, ha azokon fel van tüntetve, hogy micsodák. A rászorulók egyszerre maximum 3 terméket vehetnek ki – erre nagyfokú odafigyelés mellett rá kellett őket nevelni, de ma már betartják a szabályokat – azért, mert tudják, holnapra ismét teli lesz a szekrény. Ebben az a 400 ezer forint is nagy szerepet játszik majd, amit a Tesco pályázatán nyert az alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában