ez finom lesz

2019.02.08. 13:00

Szombaton lesz a Dunaegyházi kolbászfesztivál

Akárhogy is, valamennyi magyar kedvenc ételei között szerepel a kolbász. Kinek a csabai, kinek a gyulai, kinek a szarvasi, de mind kötődünk valamelyikhez. A házi kolbász viszont abszolút viszi a prímet.

Tóth Alexandra

Dunaegyházán már ötödik alkalommal gyűlnek össze a település lakói azért, hogy fesztivált rendezzenek ennek a toros finomságnak. A művelődési ház előtti téren szombaton, délelőtt 11-kor kezdődik az esemény és a szabályok ismertetése, fél tizenkettőkor pedig az alapanyagként szolgáló darált hús kiosztása történik, majd kezdetét veszi a verseny. A zsűrizés kettőkor lesz majd, ahol a leghagyományosabb, a legkülönlegesebb, a legkreatívabban tálalt kolbászt, valamint a leghangulatosabb töltő csapatot díjazzák majd.

Frissen töltött kolbász, bőségesen paprikázva
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az eredményekre azonban négy óráig várniuk kell a nevezőknek, de addig sem unatkozik majd senki. A felnőttek kóstolhatnak és borozhatnak, a művelődési ház nagytermében pedig gyerekprogramok várják a kicsiket. A kolbászok értékelését Ihos „Kató néni” József teszi még vidámabbá, és az ilyen fesztiváloknál elmaradhatatlan kirakodóvásárra is számíthatunk. A nap folyamán borversenyt is hirdetnek, valamint a Tomolik Pincészet kínálja majd borait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában