A fekete autó története

2019.02.07. 12:00

Mindig és mindenütt érvényes és megszívlelendő tanulságok Daruszentmiklósról

A közelmúltban nagy vihart kavart egy bizonyos fekete mikrobusz utasainak riasztó próbálkozása, akik egy kiskorút szólítottak le, és megtévesztő történettel csaltak volna magukkal Daruszentmiklóson.

duol.hu

Az általános iskola egyik fiútanulóját, aki az úton sétált, megállította egy fekete színű, sötétített üvegekkel közlekedő Volkswagen kisbuszon utazó személy, aki azt mondta neki, hogy „anyukád küldött, hogy hazavigyelek”. Szerencsére a gyermek nemet mondott.

Rauf Norbertet, a falu polgármesterét kérdeztük az eset következményeiről. – Az első reakció a riadalomé volt, majd következett a gyanakvás és a félelem nehéz légköre. Mára már elültek azok a nagy hullámok, amiket a sajnálatos eset kavart a faluban. Szerencsére azóta nem fordult elő ahhoz hasonló eset.

Rauf Norbert: azóta nem fordult elő hasonló eset Fotó: Balogh Tamás

Nem teszünk úgy, mintha mi sem történt volna, továbbra is ott vagyunk, ahol szükséges, és tesszük a dolgunkat, a szülők, az iskola, a rendőrség és polgárőrség, valamint az önkormányzat. Az iskolában is nagyobb hangsúlyt fektetünk a felvilágosításra, és gyakran elismételjük a figyelmeztetésünket, hogy tudják a gyerekek, mit kell tenniük egy ilyen helyzetben. A történetet bárhol intő példaként állíthatják minden érintett elé.

Jó esetben egy ilyen riadalom jótékony hatású is lehet, mert nagyobb figyelemre ösztönzi a családokat és a környéken lakókat. A gyerekek persze különböző módon értékelik az esetet, a többség komolyan veszi, de vannak, akik inkább elviccelik. Mindenesetre a legfontosabb tanácsunkat megfogadták, csoportosan közlekednek, és figyelnek egymásra. Újra békés lett a településünk.

Világszabadalom

Bejárta a világot egy jól felkészített gyermekről szóló hír, ami egy hasonló esetről szól. Az érintett kislány azt mondta a magát az anyukája ismerősének valló embernek: „Mondd meg, hogy mi a jelszó!” Az előbb még határozott személy a feladattól ledermedt, és a gyerek kiáltására: „Nem is vagy az anyukám barátja!” elmenekült. Nos, ilyen egyszerű ennek a mára már (szabadon letölthető) világszabadalomnak az alkalmazása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában