egy hét szünet jön

2019.02.04. 20:00

Ez a két siker újra önbizalmat, hitet ad

A dunaújvárosi jégkorongot kedvelők közül sokakba visszatért a vér. Igaz, hogy az alsóházban, de két mecscset is megnyertek egymás után az Acélbikák. Persze nem akarunk ünnepelni, de sokat változott a helyzet.

Agárdy Csaba

A Schiller-Vasas elleni 4–3-as győzelem még nyögvenyelős volt, Ladányi Balázs a dunaújvárosi jégkorong legendája, aki most a Vasas edzője, talán nem véletlenül nyilatkozta azt, hogy feltámasztottuk a halottat, hiszen a mélyen lévő DAB ellen sokáig vezettek. De a halott vasárnap már remekelt: gond nélkül győzte le a Gergyói HK-t. A DAB közel van ahhoz, hogy bekerüljön a rájátszásba, ott pedig bármi megtörténhet.

Borbás Gergely szerint a vasárnapi, Gyergyó elleni találkozó minden tekintetben az Acélbikák mérkőzése volt Fotó: Zsedrovits Enikő

Ami tény: Borbás Gergely vezetésével és Jávorics Gábor segítségével a dunaújvárosi csapat kicserélődött. Nagyon fontos volt ez a két győzelem, talán visszaadta a csapat önbizalmát és a szurkolók hitét is.

Borbás Gergely a vasárnapi meccs után az alábbiakat nyilatkozta:

– Ez minden tekintetben a mi meccsünk volt. Sikerült meglepnünk az ellenfelet egy új védekezési formával. Az első harmadban jobb volt a helyzetkihasználásunk, bár mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. Ellentétben a múltbéli tapasztalatokkal, tudtuk folytatni a saját játékunkat a második és a harmadik játékrészben is, megvoltak a helyzeteink, három kapuvasat is lőttünk. A második harmad végén veszítettük el egy kicsit a fonalat, de jókor jött a szünet, így helyre tudtuk tenni a fejeket. Nagyon örülünk annak, hogy kiváló volt a kapusteljesítményünk és hogy a fiatal játékosainkat is tudtuk használni, akik nagyszerűen megoldották a rájuk szabott feladatot. Nagyon fontos három pontot szereztünk.

Most egy hét szünet lesz a bajnokságban, mivel a válogatottaké lesz a főszerep, ugyanis minden hónapban a Nemzetközi Jégkorong Szövetség egy hetet a nemzeti csapatoknak „ajándékoz”.

A felnőttválogatottunk a hét végén Szlovéniában vesz részt egy tornán. A keretben egy a DAB-ban szereplő játékos sincs, vagyis van idő arra, hogy az Acélbikákat még jobban összerázza Borbás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában