ez finom lesz

2019.01.25. 11:30

Mi szem-szájnak ingere, bőven lesz a Városháza téren

A disznóvágások legrangosabb termékét mindannyian értően tudjuk kóstolni és persze kritizálni. De, vajon ki készíti legízletesebbre ezt a csemegét? Szombaton délután kiderül!

Balogh Tamás

A hasonló események sikeres lebonyolításához sok időre és munkára van szükség. Egyik ráfordítását sem sajnálja Szabó Tamás, a Pentele Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki ezúttal is a vállára vette a szervezés gondját, felelősségét.

Tekeredik a kígyó... pardon a kolbász, finom étel lesz belőle
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Immár kilencedik alkalommal szerveztük meg a Pentelei Kolbászfesztivált.

Az eseményt az idén a Városháza téren bonyolítjuk le, amit erre én is a legalkalmasabbnak tartok. Pentele nem különálló település, hanem a város szíve-lelke, és ezt a helyszínt a városlakók is könnyen fel tudják keresni. A pentelei hagyományokat felkaroló eseményt, amely a hagyományok megőrzéséről, az ínyenceknek való kóstolásokról és a barátság erősítéséről fog szólni, a Pentele városrész képviselője, Hingyi László nyitja meg. A felhívásunk nyomán szép számú versenyző csapat áll készen a megmérettetésre.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az eseményünkön nemzetközi és mezőföldi ízeket kóstolhatnak az ideérkezők. A helyiek mellett a környékről Daruszentmiklós, Perkáta, Mezőfalva böllérei is bemutatkoznak, ahogy a csantavéri barátaink is. A szervezést már jó előre elkezdtük, de a tevőleges dolgoknak is időben nekiálltunk, hiszen a finomságok kóstoltatása már régóta hagyománya ennek különleges, közösségi disznótornak. A Pálhalmai Agrospeciál Kft. jóvoltából, már kilencedik éve tudjuk megvalósítani ezt a sokak által várt lehetőséget. Az idén négyszáz–ötszáz adag hurkát és kolbászt fogunk kiosztani az odaérkezőknek.

Készül a hurkába való töltelék

A verseny, a nyersanyagok elkészítése és betöltése körülbelül déli egy órakor, a kóstoltatás kettőkor kezdődik.

Az ínycsiklandó esemény várhatóan este nyolcig is eltarthat.

Az érzékeny lelkű érdeklődők is nyugodtan kisétálhatnak, hiszen a hurka-kolbász nyersanyagai már konyhakészen érkeznek a helyszínre, így a hasonló disznótorokat bevezető drámai eseményekkel nem kell szembesülniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában