2019.01.25. 11:30
Mi szem-szájnak ingere, bőven lesz a Városháza téren
A disznóvágások legrangosabb termékét mindannyian értően tudjuk kóstolni és persze kritizálni. De, vajon ki készíti legízletesebbre ezt a csemegét? Szombaton délután kiderül!
A hasonló események sikeres lebonyolításához sok időre és munkára van szükség. Egyik ráfordítását sem sajnálja Szabó Tamás, a Pentele Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki ezúttal is a vállára vette a szervezés gondját, felelősségét.
– Immár kilencedik alkalommal szerveztük meg a Pentelei Kolbászfesztivált.
Az eseményt az idén a Városháza téren bonyolítjuk le, amit erre én is a legalkalmasabbnak tartok. Pentele nem különálló település, hanem a város szíve-lelke, és ezt a helyszínt a városlakók is könnyen fel tudják keresni. A pentelei hagyományokat felkaroló eseményt, amely a hagyományok megőrzéséről, az ínyenceknek való kóstolásokról és a barátság erősítéséről fog szólni, a Pentele városrész képviselője, Hingyi László nyitja meg. A felhívásunk nyomán szép számú versenyző csapat áll készen a megmérettetésre.
Nyugodtan mondhatjuk, hogy az eseményünkön nemzetközi és mezőföldi ízeket kóstolhatnak az ideérkezők. A helyiek mellett a környékről Daruszentmiklós, Perkáta, Mezőfalva böllérei is bemutatkoznak, ahogy a csantavéri barátaink is. A szervezést már jó előre elkezdtük, de a tevőleges dolgoknak is időben nekiálltunk, hiszen a finomságok kóstoltatása már régóta hagyománya ennek különleges, közösségi disznótornak. A Pálhalmai Agrospeciál Kft. jóvoltából, már kilencedik éve tudjuk megvalósítani ezt a sokak által várt lehetőséget. Az idén négyszáz–ötszáz adag hurkát és kolbászt fogunk kiosztani az odaérkezőknek.
A verseny, a nyersanyagok elkészítése és betöltése körülbelül déli egy órakor, a kóstoltatás kettőkor kezdődik.
Az ínycsiklandó esemény várhatóan este nyolcig is eltarthat.
Az érzékeny lelkű érdeklődők is nyugodtan kisétálhatnak, hiszen a hurka-kolbász nyersanyagai már konyhakészen érkeznek a helyszínre, így a hasonló disznótorokat bevezető drámai eseményekkel nem kell szembesülniük.