Anna nagyon jó baba

2019.01.05. 07:00

Íme Dunaújváros első babája: Isten hozott, kicsi Anna!

Két napot kellett várni az első dunaújvárosi származású babára, de január 2-án eljött Hajmási-Ditrich Anna ideje.

Tóth Alexandra

Öten előzték meg Hajmási-Ditrich Annát a Szent Pantaleon Kórház szülészet-nőgyógyászat osztályán, ám mindegyik baba valamelyik környező településről származik. Az első dunaújvárosi jövevény 2019. január 2-án 21 óra 15 perckor született 48 centiméterrel és 2400 grammal. Anyuka és a baba jól vannak, noha a kislány farfekvéses volt, így császármetszéssel született, de édesanyja végig biztonságban érezte magát a procedúra alatt, és maximálisan elégedett az osztály dolgozóinak munkájával, profizmusával.

 

A szülőket, Hajmási-Ditrich Tímeát és Hajmási Norbertet Cserna Gábor polgármester köszöntötte tegnap, hazabocsátásuk előtt. Egy emléklapot és egy csokor virágot adott át nekik, valamint a párnak jár az a 300 000 forint értékű támogatás is, amit az év első, dunaújvárosi újszülött családja kap. Ezzel kapcsolatosan a hazaérkezés után keresi meg városunk szociális osztálya a Hajmási családot.

A polgármester elmondta, számára egy nagyon kedves hagyomány városunk első szülöttjének köszöntése, és titkon mindig kicsit bizakodik abban, hogy egyben az ország első babáját is köszöntheti személyében. Kifejezetten örömmel töltötte el, hogy a szülők ilyen szép, magyar nevet választottak a picinek, mint az Anna, hiszen hagyományaink megőrzése fontos feladatunk.

A pár első gyermeke, Csenge is jelen volt a polgármesteri köszöntésen. Elmesélte, hogy nagyon várta már kishúga érkezését, és kifejezetten örült neki, hogy egy újabb lánnyal gyarapodik a családjuk. Szeretettel nézett a nyugodtan pihengető kishúgára. Édesanyja azt meséli, kicsi Anna nagyon jó baba, eszik és alszik, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ahogy a polgármester úr, a Hírlap szerkesztősége is gratulál a családnak a gyönyörű babához, és jó egészséget kíván neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában