jutalmazás és támogatás

2019.01.10. 11:30

A legfontosabb értékek között van a biztonság

A közgyűlés a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, illetve a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kiemelkedően teljesítő személyi állományának jutalmazására és tevékenységük elismerésére ötmillió forint céltámogatást biztosított az elmúlt esztendőben.

Balla Tibor

A tegnapi napon Cserna Gábor polgármester és Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át a pénzjutalommal járó elismerést, és személyesen köszönte meg az elmúlt esztendőben nyújtott kiemelkedő és példaértékű teljesítményt. Az ünnepélyes átadón jelen volt Lóki Richárd tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője is. A sors fintora, hogy a kitüntetett katasztrófavédők közül néhányan nem tudták átvenni az elismerést, ugyanis „szolgálati okból távol” voltak, vagyis éppen a tűzoltó szerrel vonultak ki egy riasztásra.

A katasztrófavédelem 36 munkatársának munkáját ismerte el az önkormányzat
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Cserna Gábor köszöntő beszédében elmondta, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig az ország minden egyes településének életében az első három legfontosabb lakossági igény között egészen biztosan ott van a közbiztonság, az egészségügy és a köztisztaság és az oktatásügy mellett. – Meggyőződésem, hogy a biztonság Magyarországon az egyik legfontosabb és leghitelesebb érték – jelentette ki. – Ezért döntött úgy a közgyűlés szeptemberben, véleményem szerint nagyon bölcsen, egyhangú szavazati arányban, hogy a szakmai elismerésen túl költségvetési forrásból ötmillió forint anyagi elismerésben is részesítse az önkormányzat a katasztrófavédelemben dolgozókat – folytatta Cserna Gábor polgármester. Reményét fejezte ki, hogy ebből hagyomány lesz, és minden évben kifejezheti megbecsülését a város a katasztrófavédők áldozatos munkájáért. Ezután adták át az elismeréseket, amelyet harminchatan kaptak meg. Azok, akik éppen eseményhez vonultak, később vehetik át az elismerést.

 

A katasztrófavédelem nem csak operatív munka

Magosi Lajos záróbeszédében megerősítette a polgármester véleményét, hogy Magyarországon a legfontosabb érték a biztonság. – Büszke vagyok rá, hogy egy olyan állomány dolgozik a biztonságért Dunaújvárosban, amely valóban helyt tud állni a nap huszonnégy órájában az év minden napján, hogy a város és környéke biztonságát szavatolni tudja – jelentette ki. Ez a munka nem csupán az operatív tűzoltási, műszaki mentési feladatokból áll, hanem a tűzmegelőzés, a polgári védelem feladatköre is ide tartozik. Ennek megfelelően a kitüntetett kollégák között vannak hatósági területen, ipari területen dolgozók is. Magosi Lajos megköszönte az önkormányzat támogatását, hogy ebben a formában elismeri azt a munkát, amit végeznek a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai nap mint nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában