bírják az önkormányzat támogatását

2018.12.06. 11:00

Továbbra is: fesztiválok, virágosítás

A lokálpatriotizmus: a lakóhely szeretete mozgatja az egyesület tagjait, akik többnyire gyerekkoruk óta ismerik egymást, de szép számban csatlakoztak hozzánk az ideköltözők is – mondta lapunknak Steiner Lajos, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület múlt pénteken megválasztott új elnöke.

Pekarek János

Az összekovácsolódott közösség a garanciája annak, hogy a vezetőségbeli változások után is továbbra is folytatódjék a munka.

Steiner Lajos, a rácalmási városvédők elnöke Fotó: Pekarek János

Terveik szerint a meglévő értékek gondozása mellett elsősorban a városi Duna-part fejlesztésére, az idegenforgalomra, turizmusra összpontosítanak majd. Ehhez bírják az önkormányzat támogatását is, ami nem csoda: a képviselő-testületben a városvédő egyesület jelöltjei ülnek. Ugyanakkor, csakúgy, mint eddig, ezután is minden rácalmási szervezettel együtt kívánnak működni a város érdekében.

Máris megkezdték terveik pontosítását: hétfőn elnökségi ülésen mérték fel, hogy ki mit tud tenni a közeljövőben céljaikért. Könnyű volt elosztani a munkát, mivel az egyesületben régóta együttműködő csapatok dolgoznak, többnyire önállóan, mint például a gasztró csoport, a színpadi programokat szervezők, vagy a tökfaragók csoportja. Hagyományaikhoz híven nagy fontosságot tulajdonítanak a virágosítási mozgalomnak, és az országos hírnévre szert tett tavaszi Almavirág és őszi Tökfesztiváloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában