Évzáró rendezvény a Dunanettnél

2018.12.12. 11:30

Jobb minőség, de a régi áron

Tegnap tartotta a Dunanett Nonprofit Kft. a Vertikál Nonprofit Zrt.-vel közös évzáró rendezvényét, amelyen részt vett dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, valamint számos, a cég szolgáltatási területéhez tartozó település polgármestere. Fejlődő jövőt ígértek.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester megnyitó beszédében elmondta, az egészségügy, a közbiztonság és a köztisztaság állapota az a három témakör, ami a lakosságot egészen biztosan foglalkoztatja. Ebből a háromból is a legérzékenyebb terület a köztisztaság, az élhető környezet, ami a város számára is fontos, kiemelt kérdés, éppen ezért napias a kapcsolatuk a Dunanett Nonprofit Zrt.-vel, és kéri, hogy a jövőben is legyen ez így, keressék őket, forduljanak hozzájuk.

Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és a cégcsoport képviseletében Ferencz Kornél az évzáró eseményen Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ferencz Kornél a cégcsoport képviseletében beszámolt a hulladékgazdálkodás helyzetéről és ismertette az újdonságokat. Kihangsúlyozta, nagyon fontos a folyamatos kommunikáció a lakosság, a polgármesteri hivatalok és a szolgáltató között. Mint mondta, az elmúlt időszakban nagyon sok változás volt a hulladékfronton, a 2012-es törvényi változást követően 2016 óta zajlik egy átalakítási folyamat, egy újfajta díjelszámolás került a rendszerbe, de kiemelendő, hogy egy megnövekedett műszaki tartalommal működik a közszolgáltatás, és komoly infrastrukturális fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy az uniós csatlakozáskor tett vállalásokat teljesíteni tudják. A nyugat-európai országokban túlsúlyba került a hulladék égetése, és Magyarország kormánya is azt a célt tűzte ki, hogy csökkenjen a hulladék lerakása, minél nagyobb arányban hasznosítsák újra, vagy dolgozzák fel. Az ágazatnál egy integrációs folyamat zajlik, ennek megfelelően történnek a fejlesztések, amelyek 2020-ra befejeződnek. Térségünkben egy 18 milliárdos rendszer épül, ami országosan is egyedülálló lesz, így hamarosan egy modernebb technológiával, a rezsicsökkentésnek köszönhetően pedig a 2012-es árakon szolgáltat majd a Dunanett 42 településen. A fejlesztésnek köszönhetően jövőre tizenöt új autó érkezik, 70 ezer darab edényzettel bővítenek, épül két multifunkcionális hulladéklerakó udvar és egy a zöldhulladék hasznosítására szolgáló komposztáló is.

A szolgáltatási terület polgármesterei is részt vettek

Cél az energia

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos kijelentette: a technikai fejlesztésekkel egy komoly mérföldkőhöz érünk, a holding részeként a működés megnyugtató jövőt mutat. Mint mondta, egy fontos koncepcióváltás következik, a kormány új, nemsokára tárgyalandó hulladékgazdálkodási koncepciójának fontos eleme, egyik fő iránya az, hogy a hulladékot nem lefedni kell, hanem hasznosítani. A cél, hogy hő- és elektromos energiát nyerjünk belőle.


A Vertikálról

Köztisztasági tevékenység (települési szilárd hulladékgyűjtés, -szállítás, -kezelés, valamint szelektív hulladékok előkezelése, hasznosítása),

veszélyes hulladék begyűjtése, hulladékkereskedelem, építőipari tevékenység (mélyépítés, magasépítés, kommunális hulladéklerakó telepek építése, hulladéklerakók rekultivációja), városüzemeltetés, településtisztasági tevékenység, parkfenntartás, környezetvédelmi-mérnöki tanácsadás, pályázati tevékenység, projekt-előkészítés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában