Hat osztályos gimnázium indul

2018.11.22. 16:00

Szülői fórumot tartottak a Pannon Oktatási Központban

A Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnázium vezetése felismerte, hogy sem Dunaújvárosban, sem a térségben nincs hatosztályos gimnáziumi képzés.

Balla Tibor

Úgy döntöttek, hogy a 2019/2020-as tanévtől hat évfolyamos gimnáziumi oktatást indítanak, emelt idegen nyelvi óraszámokkal.

A „hatosztályos kisgimit” már meg is hirdették, és a tegnapi napon szülői fórumot tartottak, ahol a szülők és a gyerekek megismerkedhettek a fenntartó részéről Borgulya Zoltánnéval, az intézmény vezetésével, Borgulya Zoltán igazgatóval, Baráth Gyula igazgatóhelyettessel, a leendő osztályfőnökkel, Bors Petrával, és feltehették felmerülő kérdéseiket.

Jelentős a szülői érdeklődés a hatosztályos gimire Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Borgulya Zoltán bevezetőjében elmondta, komoly előkészületek előzték meg a képzés elindítását. A többi között be kellett bizonyítaniuk, hogy már eddig is letettek valamit a színvonalas oktatás asztalára, jelesül az elmúlt három évfolyam kompetenciamérési eredményeinek szignifikánsan meg kellett haladnia az országos átlagot. Ezt és a többi szigorú feltételt teljesítették, így most már megkapták a szükséges engedélyeket. Ezt a képzési formát is azért választották, mert hat év alatt biztosabban lehet eredményt elérni a diákoknál. Elhangzott, a fiatalok 2020-tól már csak két középfokú nyelvvizsgával felvételizhetnek felsőoktatási intézménybe, ennek eléréséhez a Pannonban is két nyelvet kell tanulniuk, eleinte a fő nyelvből heti 3, a másikból 2 órában, később ez az óraszám 5-re és 3-ra emelkedik, hogy biztos legyen a kimeneti minőség. Borgulya Zoltán elmondta, azért is javasolja ezt, mert kisebb az esélye, hogy váltási krízis alakuljon ki a diáknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában