Nagykarácsony

2018.11.24. 07:00

Megérkezett a Mikulás

Az már csak természetes, hogy mivel december hatodikán neki rengeteg dolga van, ezért előtte, és utána is, egészen karácsonyig, szívesen fogadja azokat, akik személyesen is szeretnének vele találkozni. A legszerencsésebbek már szót is válthattak vele Nagykarácsonyban, a kis mini Mikulásfalván található házában november 11-én, szombaton.

Balogh Tamás

Alighanem nagyon szigorú lehet az ő menedzsmentje, mert az idei nyitó ceremóniára, szépen megújult és új helyszínekkel is gazdagodott ez a mesebeli helyszín.

A Mikulás segédeivel, a manókkal is találkozhatnak Fotók: Balogh Tamás

Mivel a Mikulás gyakran az igazi telet is magával hozza, a látogatóknak azt javasoljuk, hogy a többségükben szabadtéri programokhoz, melegen öltözködjenek.

Nagy Krisztiánnal, a projekt PR-menedzserével beszélgettünk.

Nagy Krisztián, a projekt PR-menedzsere

– Ez már a harmadik évünk, amikor hasonló időpontban, az idén például a tavalyi évhez képest, egy héttel később nyitottunk. A környezetünket aprólékos munkával újítottuk meg, és az összes szórakoztató, valamint a kiszolgálóegységeket egy helyszínre költöztettük. Ezzel az idelátogatók kényelmét szeretnénk javítani. A koncertek és az egyéb színpadi események is ezen a helyszínen kerülnek lebonyolításra. Az éttermet (egy nagy fedett terasszal) és az ingyenes gyermek körhintánkat is itt lehet igénybe venni. A Mikulás bácsi december 23-áig várja a látogatóit. Hétköznap reggel kilenctől öt óráig, hét végén pedig este hatig – sorolja Nagy Krisztián.

Aki jól viselkedik, az felülhet a szánra

– Nyilván a gyermekek a legfontosabb vendégeink, hiszen nekik komoly találkozójuk van a Mikulással, de a felnőttek ellátására is gondoltunk. Az idei évben korosztálytól függetlenül javasoljuk, hogy kóstolják meg a kakaót, ahogy azt a Mikulás szereti! Bármilyen hihetetlen ez a felnőtt füleknek, de ez a mesebeli recept már ezerötszáz éves!

– Természetesen a színpadi műsorok is megmaradtak a programjainkban. A nyitó hétvégén Danny Blue Mester tanítványai szórakoztatták és kápráztatták el az idelátogatókat. Az érdeklődőknek javasolom, hogy kövessenek bennünket a népszerű közösségi oldalunkon a Facebookon, és a Nagykarácsonyén is.

– Mára már nagyon fogynak a csoportok számára fenntartott időpontok, tehát érdemes mielőbb lefoglalni azokat. Számukra főleg délutáni szabad terminusaink vannak. Az egyénileg érkezőket pedig szünnap nélkül fogadjuk.

Az idén is várjuk az ügyes kezű gyerekeket a kézműves-termünkben, ahol az alkotásokhoz való nyersanyagokkal, és szakmai segítséggel, szükség esetén ötletekkel is segítjük a gyerekek tevékenységét. Akár egy kis karácsonyi ajándékot is készíthetnek a szeretteiknek.

A játszóházban még karácsonyi ajándékot is készíthetnek a gyerekek

– Az egyik újdonságunk a következő. A látogatók többfajta képeslapot vásárolhatnak nálunk. Ezután egy jelképes összeget bedobnak az urnába, kitöltenek egy adatlapot, és a Mikulás a helyi postán, a régi klasszikus módon nagykarácsonyi bélyegzéssel elküldi látogatónk üdvözletét a megadott címre.

– Már az első napon is úgy tűnt, hogy nagy sikere van a bejáratnál kapható barangolós térképünknek. Ez a mi kis Mikulásfalvánkat ábrázolja. A használatáról annyit, hogy ha látogatónk minden itt található helyszínen kér egy (természetesen díjtalan) pecsétet, hogy ott járt, akkor visszatérve a portához, egy emléklapot adunk ajándékba, a nagykarácsonyi Mikulás aláírásával. Szeretettel várjuk minden látogatónkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában