könyvbemutató

2018.11.13. 17:00

Marton Bernát atya Mezőfalvára látogat

Marton Bernát dallasi atya könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket november 14-én, azaz szerdán 17 órától a mezőfalvi könyvtárban.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Pixabay

Az atyával Horváth István könyvtáros beszélget a Visszapillantások címmel megjelent legújabb kötetéről. A jelenleg 77 éves ciszterci szerzetes, Marton Bernát atya csak tizenöt éves volt az 1956-os forradalom idején, amikor egyedül elhagyta az országot, hogy felkeresse az akkor már szintén ciszterci szerzetes testvérbátyját Amerikában. Számos bonyodalom, sok félreismert mezsgye után meg is érkezett New Yorkba az 1958-as új esztendő előestéjén.

Élményeit 2016-ban egy rövid könyvben rögzítette Mezsgyekövek – Határkövek címmel. A jelen kötet – amelyről számos érdekességet hallhatnak a szerda délutáni, mezőfalvi könyvbemutatón résztvevők – az első kötetben megjelent történet folytatása: tanulmányai, papi és tanítói pályafutása a rend Irvingben megalapított iskolájában – röviden szellemi, intellektuális és atlétikai törekvései az elmúlt évtizedek alatt.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában