a szakmák testközelből

2018.11.09. 12:00

Ma van a szakképzés napja

A mai napon a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum ismét megrendezi a dunaújvárosi szakképzés napját, ahol egy időben, egy helyen a centrum hét tagintézménye igyekszik csábítóan bemutatni képzéseinek legjavát.

Balla Tibor

A Rudas iskola inkább elméletorientált szakképzést folytat, de a vendégeik részt vehetnek élő társasjátékban, különféle sporteszközöket próbálhatnak, de informatikai, ügyviteli eszközöket is felvonultatnak. A Szabolcs Vezér Gimnázium interaktívvá tette a pedagógiai és családsegítő munkatárs bemutató foglalkozását, a látogatók különféle hazavihető dekorációkat készíthetnek el, de régi kereskedelmi eszközöket is felvonultatnak. A Lorántffy iskola a kipróbálható elemeket hozta vissza. Szépészet ágazatuk frizurakészítéssel, sminkkel jelentkezik, de találkozhatnak bölcsődével, kórházi sarokkal, műsebekkel is, a vegyészek pedig gondoskodnak a nagy durranásról.

Idén is lesz frizurakészítés a szakmák napján
Fotó: archív

A kereskedelmi iskola szokás szerint sok finomsággal készül a reneszánsz világát idézve. A Hild iskola hangsúlyozni igyekszik, nem csak a tanulási nehézségekkel küzdő diákokkal foglalkozik, fő profiljuk, az építő- és faipar, igyekeznek a kétkeziség tiszteletét visszahozni. A Bánki legorobotokkal, teherautó-szimulátorral, nyelvi előkészítővel készül, amíg a Dunaferr villámot szóró Tesla-tekercset, rendőrségi eszközöket, megmunkálóközpontot, traffipax-simogatást ígér. Két koncertet is kínálnak a Dunaferr villamos tagiskolájában. Az egyre nagyobb sikereket elkönyvelő BeatKOHO 16 órakor lép színpadra, majd Deniz koncertezik 16.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában