Másodszor is megrendezik a szakképzés napját

2018.11.06. 10:00

Kipróbálható, ehető és megfogható

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt rendzete meg először hagyományteremtő szándékkal a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a dunaújvárosi szakképzés napját. Most pénteken jön a folytatás.

Balla Tibor

Mindezt sajtótájékoztatón osztotta meg a a nyilvánossággal Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója és a hét tagintézmény vezetője tegnap délelőtt, ugyanis a tavalyihoz hasonlóan egy napon, egy helyen hét iskola mutatja meg minden tudományát.A főigazgató így fogalmazott: „Ma már senki számára nem kérdés: a legmeghatározóbb szereplői vagyunk az oktatási piacnak. Akár a nappali képzések tekintetében, akár a felnőttoktatást vizsgálva: jó és megbízható.

Csapó Gábor főigazgató (középen) elmondta, a városkörnyék cégei, vállalkozásai is a rendezvény mellé álltak
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Tudást adó szakgimnáziumaink vannak, biztos szakmát nyújtó szakközépiskoláink, barátságos otthont adó kollégiumaink. Bizton állíthatom, ma érdemes a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláit választani, általános iskolásnak vagy felnőttnek egyaránt. ...Ezen a rendezvényen ígérjük: senki nem távozik élmények nélkül. Itt minden kipróbálható és megfogható, sőt megehető lesz. Igazi fesztiválhangulatot ígérünk. A programok sok-sok érzékszervre fognak hatni. Olyannak fogjuk mutatni magunkat, amilyenek valójában vagyunk. ... A délelőtti programra több mint 50 általános iskola regisztrálta magát. Van olyan városi iskola, ami teljes létszámával részt vesz a rendezvényen, de a városkörnyék is képviselteti magát: Kulcs, Rácalmás, Baracs, Iváncsa, Nagyvenyim végzősei is itt lesznek. A délelőtt tehát jellemzően szervezetten az általános iskolásoké. A délután viszont nyitott. Lehet jönni szülőkkel, nagyszülőkkel, barátokkal. Lehet célirányosan és csak kíváncsiskodva. Nyitva lesz a kapunk. ... Igen nagy meglepetéssel is készülünk: a délutánt két fergeteges élő koncert zárja: Diákjaink szavazatai alapján koncertet ad Deniz, majd ezt követően a BeatKoho zenekar – mondta el Csapó Gábor.

A dunaújvárosi szakképzés napján sok élmény várja őket
Fotó: archív

A november 9-én 9-től 18 óráig tartó rendezvényen a Dunaferr iskola Apáczai Csere János utcai telephelyén a hét tagintézmény igyekszik a leglátványosabbakat megmutatni az általuk oktatott szakmákból. Ám ez csak az egyik vetülete a rendezvénynek, ami ennél fontosabb, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok ki is próbálhatják testközelből az egyes szakmákat. Tehát nem a szokásos pályaválasztási kiállításra kell készülni, hozzávetőleg ötven szakma mutatkozik be – segítve a szülőknek, gyerekeknek a választásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában