tizenkét díjat adtak át

2018.11.19. 11:30

Díjazták a legszebben virágosító rácalmásiakat

Több évtizedes hagyománya van Rácalmáson a Városvédő és Szépítő Egyesület virágosítási, porta- és településszépítési versenynek. Az idei díjátadó ünnepség pénteken volt a művelődési házban.

Körmendi Erzsébet

Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke köszöntötte a díjátadó ünnepségen megjelenteket, azokat, akik jeleskedtek idén a portájuk, az udvaruk és az előkertjük szépítésében.

Szeibert Jánosné mutatja a II. helyezésért kapott oklevelet Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap
Nagyné Berzai Márta önkormányzati képviselő, Bodnár Sándor, a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke, Schrick István polgármester, dr. Varga-Szabó Lajos önkormányzati képviselő és az egyesület elnökségi tagja, Steiner Lajos önkormányzati képviselő és elnökségi tag Fotók: Hankusz Kálmán

Az ünnepségre névre szóló meghívót kaptak azok, akiket a bírálóbizottság döntése alapján első, második, harmadik helyezéssel jutalmazott az egyesület, illetve szeretettel várták azokat is a rendezvényre, akik aktívan közreműködtek a közösségi virágágyások gondozásában, a parkok, a vasútállomás, a település közterületeinek ápolásában, az ültetésben, gyomlálásban, locsolásban, metszésben. Nem véletlenül mutatott száz fölötti létszámot a meghívottak köre, hiszen a kisvárosban nagyon sokan és sokat tesznek azért, hogy igényesen kialakítottak, virágosak, színpompásak, rendezettek legyenek az utcafrontok, az előkertek és a közterek. Egyebek mellett ezt is megköszönte Schrick István, Rácalmás polgármestere a rendezvényen. Hozzátéve: ugyanezen a délutánon volt Kecskeméten a Virágos Magyarországért országos program díjkiosztója, amelyre Rácalmás idén is benevezett, és – mivel meghívást kapott a zárórendezvényre – jó eséllyel a díjazottak között is van. Mégsem oda mentek el az egyesület és település vezetői, hanem a városvédők helyi díjkiosztójára, mert számukra azok az emberek a fontosak, akik helyben sokat tesznek. Hiszen nem a díjért virágosítanak és szépítenek, hanem önmagukért, azért, mert fontos számukra a környezetük, a lakóhelyük.

Bodnár Sándortól vette át az oklevelet Bodó Mariann

Steiner Lajos, a városvédők elnökségi tagja, a Virágos Rácalmásért verseny bírálóbizottságának vezetője kedvező tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel, mint mondta, négy alkalommal értékelték a versenybe benevezett portákat, és öröm volt látni a jó érzékkel kialakított, impozáns kerteket, utcafrontokat. A bizottság tagjaként Bánhegyesi Attila készített gyönyörű fotókat a terciákról, ágyásokról, kerti tavakról, teraszokról, erkélyekről... A képeket láthatták a díjkiosztón résztvevők.

Először a helyezetteknek és a közterületek gondozóinak adta át az elismeréseket Bodnár Sándor. A „fődíjat”, a Szép Porta táblát hagyta a végére, amelyet a következők tehetnek ki büszkén a házuk falára idén: Nógrádi Sándor, Ginál Krisztián, Fehérvári Györgyné, Dzsunyák Mária, Bauer László, Bánhegyesiné Simon Mária, Kürtösi Györgyi, Koós Gáborné, Hajnal József, Kapás Istvánné, Hertelendi Józsefné és Nagy Imréné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában