változatos előadások

2018.10.16. 14:00

Országos könyvtári napok gazdag programsorozattal

Gazdag programokkal várta az érdeklődőket a nagyközség. Előadások, rajzverseny, bemutatók egyaránt szerepeltek a széles repertoárban.

Horváth Dóra

A perkátai József Attila Nagyközségi Könyvtár számos programmal készült az országos könyvtári napok alkalmából a településen 2018. október 1-je és 8-a között. Október 1-én megnyílt a kézműves játékok kiállítása a Győry-kastély épületében. Ezt követően másnap, október 2-án a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak szerveztek programot: mágnes- valamint papírszínházi előadásra várták az érdeklődő osztályokat. A papírszínház keretein belül a gyerekek egyszerre élvezhették a mesét és a hozzá tartozó illusztrációt, amíg a mágnesszínházban a Soknevű macska történetét ismerhették meg. Az utóbbi előnye, hogy a szórakozás mellett a szókincset és a kreativitást is fejleszti.

Kundakker Ferencné a játék fontosságát hangsúlyozta az előadásán részt vevőknek
Fotó: Horváth Dóra

Október 4-én 13 órakor Kundakker Ferencné köznevelési szakértő tartott előadást. A játék személyiségformáló szerepe címmel, amelyre pedagógusokat és szülőket egyaránt vártak a szervezők. Előadásában kitért a különböző játékfajtákra, s hangsúlyozta, hogy a spontán játék mellett az óvodapedagógus által kezdeményezett játékra is szüksége van egy gyermeknek.

Szintén ezen a napon Horváth Béla történész az aradi vértanúk emlékére tartott előadást, amelynek során érdekes információkat tudtunk meg a kivégzések előzményéről, s a következő időkről.

Horváth Béla történész előadása során számos érdekes információ hangzott el
Fotó: Horváth Dóra

Másnap Lászlóné Szabó Edit, a perkátai József Attila Nagyközségi Könyvtár vezetője tartott beszámolót őszi szlovéniai tanulmányútjáról. A 2018. szeptember 25-én meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése október 8-án történt. A verseny A kedvenc állatmesém téma köré szerveződött, s a következő eredmények születtek: az óvodások közül első helyezést ért el Mráz Balázs, másodikat Juhász Jázmin és harmadik lett Kerkuska Zsombor. Különdíjat kapott Alanyai Amanda. A kisiskolás korosztályban az első helyet Szilasy Csenge érdemelte ki, második lett Mráz Máté, s harmadik Balázs Bernadett. A különdíjat ennél a korcsoportnál Somogyi Zorka Míra és Kollár Bence vihették haza. A 10 éves korosztály legjobbja Klózer Kíra lett, második helyezést ért el Hidegkuti Zsófia és a harmadiknak járó jutalmat Kádár Evelin érdemelte ki. A szép alkotásokból kiállítás is készült a kastély épületében, amelyet 2018. október 31-ig lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában