négylábú társ

2018.10.11. 08:30

Örökbefogadható kutyusok itt is

Új aloldal kapott helyet Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapján.

Tóth Alexandra

Ezentúl azok a gazdijelöltek, akik nem vásárolni, hanem örökbe fogadni szeretnének egy kutyát, már a dunaujvaros.hu oldalon keresztül is kiválaszthatják jövőbeli négylábú társukat.

Városunk gyepmesteri telepe várja mindazok jelentkezését, akik a felelős kutyatartás jegyében nem vásárolni szeretnének egy fajtatiszta (vagy annak vélt, ha nem hivatalosan bejegyzett tenyésztőtől származik) kutyát, hanem azoknak adnának egy új esélyt a boldog életre, akikről valaki, valamilyen okból egyszer már lemondott. A telepen különböző korú, méretű, színű és mentalitású kutyusok várják remélhetőleg szebb sorsukat, néhányukról a honlapon képes információt is találhatnak az érdeklődők. Jelenleg három kistestű keverék kutyusról találhatunk adatokat, akik október elején kerültek a telepre, de minden bizonnyal bővülnek majd az információk.

A gyepmesteri telep kutyái már az önkormányzat honlapján is szerepelnek

Az állatokat előre egyeztetett időpontban a gyepmesteri telepen megtekinthetik. Minden hétköznap délelőtt 9–10-ig és délutánonként 14–16-ig, megbeszélés szerint van erre lehetőség. A gyepmesterrel, Weixl Mihállyal a 20/430-8177-es telefonszámon tudnak időpontot egyeztetni.

Amennyiben az állatok tulajdonosai gondoskodnának azok ivartalanításáról, úgy nem születne annyi kutya, amelyek számára nem tudnak otthont biztosítani és amelyek gyepmesteri telepre vagy még rosszabb körülmények közé kerülnek a felelőtlen állattartás miatt.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában