a Mi szigetünk

2018.10.03. 13:00

DVD-kiegészítés a Szalki-szigetről

Éberhardt Béla A mi Szalki-szigetünk című, 2016-ban a Meritum Text Kft.által kiadott könyvéről sok jót írtunk már (megérdemelten) – ezt most azzal folytathatjuk, hogy megvan a könyv folytatása!

Pekarek János

Elutazni sem kell, ha csobbanni szeretnék. A Szalki-sziget remek hely a fürdőzésre Fotó: ZsE

A szerző, nyugdíjas erdőmérnök, egykori dunaújvárosi lakos ugyanis nem állt le a kutatásokkal, és idén elkészült A Szalki-sziget másik oldala című írása is, amit ezúttal nem könyv formában, hanem annak mellékleteként, DVD-lemezen ad közre.

E könyvkiegészítés bemutatóját október 11-én, csütörtökön 17 órakor rendezik meg az Intercisa Múzeum 2. emeleti előadótermében. Itt meg is lehet vásárolni a DVD-lemezt, de akár az eredeti könyvet is, amiket a szerző dedikál.

A bemutató egy önálló előadás. Éberhardt Béla felvet egy gondolatkísérletet, ami a Hans Derschwarm 1555-ben megjelent könyve óta fel-felbukkanó szöveg: „Monstor Butibulas” megfejtési kísérlete. Éberhardt szerint ez a kifejezés eredetileg Lázár deáknak egy térképvázlatra írott latin nyelvű „szolgálati bejegyzése”, s nem egy magyar „Buta Balázs”-ról szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában