családi- és sportnap

2018.09.25. 10:00

Ez a nagyszerűen sikerült felújítás minta lehet másutt is

A családi és sportnap vendégei, az érdeklődők, az első napon színre lépő küzdősportosok és labdarúgók, jó közérzettel szemlélték és lakták be a felújított radari sporttelepet. A sportcentrum nagyszerűen sikerült felújítása minden bizonnyal hosszú ideig országos minta lesz a hasonló feladatokra vállalkozók számára.

Balogh Tamás

Az átadóünnepségre délután került sor. Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere külön figyelemmel fordult a fiatalok felé. Beszédéből a következő gondolatokat idézzük fel. – Büszkék vagyunk rá, hogy már tizennyolc éve vagyunk a Nemzet Sportvárosa. Igyekszünk minden eseménnyel és fejlesztéssel méltók lenni erre a kitüntető címre. Két évvel ezelőtt írtuk alá Orbán Viktorral a megállapodást Dunaújváros jövőbeli fejlesztéséről. Ebben a sport kiemelt helyen szerepelt.

Cserna Gábor

Dunaújváros önkormányzata megpróbál nagyon sok egyesületet és sportágat, az utánpótlás-neveléstől az élsportig, ha kell, akkor erőn felül is támogatni. Tesszük, mert úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a jövő kulcsát jelentik ebben a városban, és a sport nagy értéket képvisel a számunkra. A mai napon ismét egy nagyon komoly ünnepélyes pillanathoz, egy fejlesztés átadásához jutottunk el, a Radari Sportkomplexuméhoz. Ez egy közel hétszázmillió forintból megvalósult fejlesztés, amely a Modern Városok Program keretén belül valósult meg Az itt kialakított két műfüves labdarúgópályán, a felújított futófolyosó és a szociális épület mellett a ragyogó küzdősportcsarnok lehet, hogy épp egy későbbi dunaújvárosi magyar bajnoknak ad majd lehetőséget arra, hogy az edzők segítségével a csúcsra juthasson – mondta Cserna Gábor, hozzátéve: – A DVG Zrt. valamennyi munkatársának megköszönöm a mai rendezvény megszervezését, és azt, hogy gyakorlatilag a nulla állapotban lévő épületekből és környezetből egy minden tekintetben európai színvonalú komplexumot hoztak létre.

A küzdősportcsarnok lehet, hogy épp egy későbbi dunaújvárosi magyar bajnoknak ad majd lehetőséget arra, hogy az edzők segítségével a csúcsra juthasson
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

Az eseményen dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos is részt vett. Elmondta lapunknak: – Jelentős változások vannak itt az újraéledt Radari Sportkomplexumban. Gratulálok a DVG Zrt.-nek a magas színvonalú munkájukhoz. Minden olyan létesítménnyel, amit a sport területén tudunk átadni, azzal a város lakói gazdagodnak. Ezen a helyszínen a labdarúgás is otthont talált. Mellette a város sportját korábban eredményesen színesítő küzdősportok most egy nagyszerű otthont találtak ezen a helyszínen. Még emlékszünk a korabeli tömegsporttelepre, a Dunaferr atlétikai csarnokára, de mára minden jobbra változott. A küzdősportok gyakorlásához kapcsolódó minden feltétel biztosított lett az új csarnokban.

Dr. Galambos Dénes

A Nemzet Sportvárosa cím kötelez bennünket. Mellette az is, hogy a különböző sportágakban dolgozók a megfelelő háttérrel képezhessék magukat. A város vezetőinek és a településért dolgozóknak az a hitvallásuk, hogy minél több jó minőségi sportlétesítménnyel, minél több embert tudjunk bevonni a tömegsportmozgalomba, ami által egészségesebbek lehetnek, és majd a gyerekeiket is ilyen környezetben tudják felnevelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában