Száz nap alatt a Föld körül, motoron

2018.07.25. 10:00

Dunaújvárosi motorosok már a legendás 66-os úton hajtanak Chicago felé

Már a legendás amerikai 66-os úton járnak világ körüli útjukon a Real World Group motorosai.

Pekarek János

Ha minden a terv szerint halad, jövő hét végén már itthon köszönthetjük őket Fotó: Real Word Group

Pribil Sándor és Major János tegnap a Las Vegas és Chicago közötti szakasz egyik városában, Holbrookban voltak. A dunaújvárosi motorosok, akik június 1-jén indultak el a Jószolgálati Otthon elől (amelynek támogatása útjuk egyik célja, a másik a westie kutyamentő egyesület segítése), szeptember 1-re akarnak hazaérni, miután körbemotorozták a Földet. Ebben egy 1927-ben kezdődött és kilenc évig tartó vállalkozás szolgált számukra mintául: akkor Sulkovszky Zoltán és Barta Gyula 170 ezer kilométert motoroztak.

Ha minden a terv szerint halad, jövő hét végén már itthon köszönthetjük őket Fotó: Real Word Group

Pribilnek és Majornak Vlagyivosztoknál némi kényszerszünetet kellett tartaniuk, mivel motorkerékpárjaik átszállítása a Csendes-óceánon bürokratikus nehézségekbe ütközött, tudtuk meg itthoni segítőjüktől, Oláh Jánostól. Még nehezebb volt a motorok beléptetése a vámon San Franciscóban: július 11-től 19-ig tartott, és Magyarország San Franciscó-i tiszteletbeli konzuljának segítsége nélkül aligha sikerült volna. Az ok: a mongol–orosz határon egy ráérős orosz határőr elmulasztott beütni egy pecsétet papírjaikba. Miután egy-egy napot töltöttek San Franciscóban, Los Angelesben, Las Vegasban és a Grand Canyonban, elindultak Chicago felé. A tervek szerint laza tempóban, július 31-re érnek New Yorkba, és augusztus 3-án vagy 4-én Amszterdamban lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában