Könyv a digitális táborban

2018.07.24. 07:30

Író-olvasó találkozót tartottak a Móricz iskolában

Egy uniós pályázat révén digitális tábort tartottak a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, amin a 4. osztályosok térítésmentesen vehettek részt.

Balla Tibor

Végvári Imrével találkozhattak a táborozók Fotók: HK / DH

A tábor ideje alatt sokféle dologgal foglalkoztak, egyebek között a Dunaújvárosi Egyetem televízióstúdiójában jártak, ahol belenézhettek egy forgatásba, az utómunkálatokba is. A táboron belül feldolgoztak egy könyvet, a Jövőmenők című kötetet, Végvári Imre alkotását. Az ebéd utáni csendes pihenőben fejezeteket olvastak a gyerekeknek, így nem okozott problémát nekik, hogy az író-olvasó találkozóra érkezett szerzővel beszélgetni tudjanak. A táborozók robotokból megépítették a történet szereplőit, és ők is programozták azokat. Ehhez Scratch programozást tanultak a táborban, ami ugyancsak egy macskaszimbólummal dolgozik.

Végvári Imrével találkozhattak a táborozók Fotók: HK / DH

A háromgyermekes apuka középső fiát is elhozta a találkozóra. Így ő is megerősíthette, hogy az első kötet úgy született, hogy esténként kérték, hogy meséljen nekik. Kitérők után közösen találták ki a két macskafigurát, Priuszt és Gordiuszt. Ezeket a történeteket – hogy mi változik a jövőben – már nem unták meg a gyermekei, olyannyira, hogy mindig követelték, hogy legyen folytatás.

A gyerekek táblarajzzal és saját kezűleg készített és programozott robotokkal várták az írót

Ez nem is esett nehezére, mert erről nagyon sokat olvasott, így minden estére volt muníció, újabb és újabb történetek. Ezekből született az első kötet. Azt is elárulta, már készül a folytatás, a második kötet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában