Milyen lehet egy ukrán jelmezkölcsönzőben éjszakázni?

2018.06.05. 09:00

Itt van Pribil Sándor és társa első helyzetjelentése

Pénteken indult és máris közel 2000 kilométert gurult jótékony párosunk az ukrán utakon. Egyelőre minden a kezük, illetve kerekük alá játszik, probléma nélkül haladnak a távoli cél felé.

Tóth Alexandra

Pribil Sándorék zökkenő nélkül jutottak el Rivnéig Fotó: amatőr

A napokban számoltunk be Pribil Sándor és Major János nagy vállalásáról. A két barát szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élők helyzetére, egészen pontosan pedig a Jószolgálati Otthon Közalapítványra, a dolgozók munkájára és a gondozottakra. E mellett egy személyes kötődés kapcsán a westhighland white terrirer kutyusok fajtamentését is szeretnék támogatni. Pénteken indultak el a jótékonysági útjukra Dunaújvárosból, és ahogy ígérték, folyamatosan jelentkeznek be a túra állomásairól.

Pribil Sándorék zökkenő nélkül jutottak el Rivnéig Fotó: amatőr

Eredeti tervek szerint csak pár tíz kilométeren keresztül, gyakorlatilag egészen a határig kísérték őket barátaik, családtagjaik az indulás napján. Az út rendben volt, az idő azonban nagyon meleg, 32 fokos hőségben kellett utazniuk a motorosoknak. A határnál három órát töltöttek el, másnap reggel pedig indultak tovább Beregszászról. Ahogy Sándor meséli, pozitív csalódásként érte őket az utak állapota, hiszen kiváló minőségű aszfalton gurultak, ennek köszönhetően pedig a tervezettnél jóval gyorsabban sikerült haladni: 400 km Rivnéig, zökkenő nélkül.

Pozitív csalódás volt az utak állapota

Egy jelmezkölcsönzőben eltöltött kalandos éjszaka után az ukrán főváros, Kijev következett, majd az észak-ukrajnai Batyurin után tegnap már orosz földre léptek Sándorék. Mongólia és Kazahsztán következik, majd újfent Oroszország, ahol kicsit elszakadva motorjaiktól a legközelebbi viszontlátásig repülővel jutnak el az USA-ba, szeretett gépeik pedig vízen kísérik őket. Széles utat és csodás időt kívánunk nekik a legközelebbi bejelentkezésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában