Együtt ünnepeltek a tűzoltók

2018.05.14. 20:00

Lánglovagok családi napja volt a papírgyár baracsi szabadidőparkjában

A magyar tűzoltók napja mellett fennállásának 25. évfordulóját is ünnepelte a hét végén a VÉD-SZ Kft. egy nagyszabású családi nappal a papírgyár baracsi szabadidőparkjában. Kikapcsolódás, jutalmak és elismerések.

Balla Tibor

Mintegy négyszázan töltötték közös szórakozással a szombati családi napot Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Udvardi Sándor, a VÉD-SZ Kft. ügyvezetője elmondta, három éve indították el a hivatásos tűzoltókkal közös családi nap hagyományát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a rendezvény már megmarad vissza-visszatérőként. Mi más is igazolhatná ezt jobban, minthogy a szombati napot mintegy négyszázan töltötték közös szórakozással, ebből mintegy 150-en a VÉD-SZ Kft. dolgozói voltak.

 

Családi nap az összetartás jegyében

Arra a kérdésre, hogy miért lesz az ember tűzoltó, az ügyvezető tréfával válaszolt: a legtöbb tűzoltó már felgyújtott valamit. Ő maga a katonaság után került a papíripari tűzoltóság közelébe, és szabadidejében kezdett tűzoltóskodni. Mint mondta, a tűzoltókra jellemző, hogy összetartóak, de ilyen léptékű közös rendezvény azért kevés akad.

Mintegy négyszázan töltötték közös szórakozással a szombati családi napot Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

 

Nagy értékű elismerés

A családi napon elismeréseket is átadtak. Az Év leg­elismertebb tűzoltója címet az a tűzoltó kaphatja, aki bajtársai „titkos” szavazásán a legtöbb ajánlást szerezte meg. A felső vezetők nem szavazhattak és nem lehetett rájuk szavazni sem. A szavazás során kiemelt értékelési szempont volt a munkához való hozzáállás, a munka elvégzése, kapcsolat társaival, a példamutatás, és a kiállás bajtársaiért. Nemcsak saját szolgálati csoportja szavazhatott a jelöltre, hanem a teljes tűzoltói állomány, így különösen nagy értéke van az elismerésnek. Flórián nap alkalmából a VÉD-SZ Kft. ügyvezetője elismerésben részesíti, mint leg­elismertebb tűzoltót. A Dunaferr létesítményi tűzoltóság legelismertebb tűzoltója Hős János tűzoltó-gépkocsivezető, a papírlétesítményi tűzoltóság legelismertebb tűzoltója pedig Bakk Gábor szolgálatparancsnok lett.

Udvardi Sándor (j) adta át az elismeréseket, jutalmakat

Veterán

A törzsgárda-jutalmakat is a családi napon hirdették ki. Jutalmat kapott Koós Brigitta tűzoltó-híradós 10, Pataki Andrea személyügyi munkatárs 10, Sike Éva Erika portás 10, Jecs Miklós tűzoltó-gépkocsivezető 10, Profáncsik Zsolt tűzoltó 10, Hepp Zoltán tűzoltó-gépkocsivezető 15, Szilasi János Ferenc tűzoltóparancsnok 25, Németh János logisztikai vezető 25, Udvardi Sándor ügyvezető 25 éves szolgálati idejét figyelembe véve. Az alakuló, 1993-as csapatból már csak két munkavállaló van a cégnél. A VÉD-SZ Kft. elmúlt 25 éves kitartó munkássága elismeréseként óra tárgyjutalomban részesítette az ügyvezető Németh János logisztikai vezetőt. A másik veterán maga az ügyvezető, Udvardi Sándor, de értelemszerűen magának jutalmat nem adott. Szintén óra tárgyjutalomban részesült Szilasi János, a Dunaferr létesítményi tűzoltóság parancsnoka.

Harmonikások, latin táncosok, csikósok színesítették a napot

A családi napon természetesen bőven voltak színpadi programok is, és igyekeztek a gyerekeknek is kedvezni. Csak néhány példa: a zeneiskola Harmonika zenekara, latin tánccsoport, csikós bemutató, táncszínház, Polgár Lilla és Gasparik Gábor előadása, valamint – stílusosan – habparti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában