továbbra is vizsgán a végzősök

2018.05.16. 08:00

A héten is folytatódnak az írásbeli érettségik

Tegnap a középszintű és az emelt szintű biológia érettségivel folytatódott a vizsgasorozat, amelyet megoldhatónak tituláltak a vizsgázók.

duol.hu

A sajtóhírek szerint a vizsgázók többsége megoldhatónak ítélte a feladatsort, emelt szinten azonban sok érettségiző úgy nyilatkozott, komolyan meg kellett küzdeni a feladatok megoldásával.

Az írásbeli vizsgákat május 4. és 28., az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják. Az érettségizők közül mintegy 73 400 végzős középiskolás ebben a vizsgaidőszakban teheti le az úgynevezett rendes érettségit.

Rajtuk kívül – élve az érettségirendszer lehetőségeivel – mintegy 37 300-an tesznek majd legalább egy tárgyból valamilyen típusú érettségi vizsgát. A jelentkezők várhatóan közel 401 400 vizsgát teljesítenek: mintegy 40 900-at emelt, 360 500-at pedig középszinten – közölte a hivatal.

Felkészülten – május 7-én kezdődött az érettségimaraton Fotó: HK

A jelentkezők választásai alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven teljesítendő tárgyakat külön számolva – 173 tárgyból tesznek középszintű, 94-ből emelt szintű érettségit.

Fontos kiemelni, hogy emelt szintű érettségi vizsga csak azokból a tárgyakból tehető, amelyek a felsőoktatási felvételi eljárás során érettségi pontot adó tárgyként figyelembe vehetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában